Volledig scherm
Bob Rogers (BRC Imagination Arts), Clara Rice (JRA), Olaf Vugts (Directeur Imagineering Efteling) en Coen Bertens (Operationeel Directeur Efteling). © Efteling

Efteling-attractie wint prestigieuze internationale prijs

KAATSHEUVEL - Efteling-ontwerper Olaf Vugts heeft zaterdagnacht een Thea Award for Outstanding Achievement gewonnen voor de nieuwe attractie Symbolica. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Themed Entertainment Association (TEA). Dat is de mondiale organisatie van ontwerpers en ontwikkelaars van pretparken.

Vugts nam de prijs in ontvangst in de Verenigde Staten. De jury meldt in haar juryrapport: ,,Symbolica is een attractie van wereldformaat, waarin op een innovatieve wijze een verhaal tot leven komt. Dit wordt gecombineerd met een verbazingwekkende creativiteit, verbeeldingskracht, vakmanschap, gedetailleerde thematisering, levensechte animatronics en een trackless vervoersysteem waardoor de voertuigen alle kanten op kunnen bewegen.”

De Efteling opende Symbolica, een overdekte familieattractie, afgelopen zomer ter ere van haar 65-jarig bestaan.

Het park in Kaatsheuvel ontving drie keer eerder een Thea Award. Villa Volta (1997) was meer dan 20 jaar geleden de enige Efteling-attractie die bekroond werd. Daarnaast ontving de Efteling een Thea Award voor de watershow Aquanura (2012). In 2004 werd de Efteling uitgeroepen tot winnaar van de Thea Classic Award voor het feit dat het park al meer dan vijftig jaar succesvol was.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.