Volledig scherm
Ritje in het donker in de achtbaan Baron 1898. © Efteling

Efteling tijdens Negen Pleinen Festijn op vrijdag en zaterdag tot 23.00 uur open

KAATSHEUVEL - De Efteling is weer de hele zomer 's avonds geopend. In juli en augustus sluit het attractiepark dagelijks om 20.00 uur en op vrijdag en zaterdag pas om 23.00 uur.

Op deze twee dagen kunnen bezoekers genieten van extra entertainment bij het jaarlijkse Negen Pleinen Festijn. 

Achttien zomeravonden 

In totaal achttien zomeravonden volop vermaak met allerlei optredens. Van internationaal straattheater op het Anton Pieck Plein tot kabouters die voorlezen op het Herautenplein. 

Wie lekker wil meezingen moet bij Jürgen Freilich op het Steenbokplein zijn en liefhebbers van Zuid-Amerikaanse sferen kunnen op het Piraña Plein hun hart ophalen.   

Het programma is op vrijdag en zaterdag hetzelfde.  

Bob voor het laatst

Een ritje in het donker in de achtbanen zoals Joris en de Draak, Python of Baron 1898 wordt een speciale belevenis, zeker in het feestelijk verlichte park. Uiteraard is ook de watershow Aquanura te bewonderen. 

En wie nog één keer in de Bobbaan wil, kan dat deze zomer voor de laatste keer doen. Hij wordt vervangen door de nieuwe dubbele achtbaan Max & Moritz, die in het voorjaar van 2020 open zal gaan. 

  1. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
    PREMIUM

    Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

    KAATSHEUVEL - Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.

Tilburg e.o.