Volledig scherm
Het nieuwe glas-in-lood boven de hoofdentree in het Huis van de Vijf Zintuigen bij de Efteling. © Foto Ricardo Smit

Efteling vereeuwigt namen personeel in glas-in-lood kunstwerk boven hoofdentree

KAATSHEUVEL - Hij deed al denken aan een kathedraal, de imposante entree van de Efteling. Sinds kort ontbreekt ook het glas-in-lood niet meer in het Huis van de Vijf Zintuigen.  

Vooral als de zon door de gekleurde ramen schijnt, schitteren de afbeeldingen in het daglicht. De entree van de Efteling is een prachtig kunstwerk rijker. Wie onder de rieten kap van het Huis van de Vijf Zintuigen staat om het attractiepark te betreden, kan het niet missen: het nieuwe glas-in-lood bovenin de achterwand. 

Geschenk van directie

Een geschenk van de directie aan het personeel van het Kaatsheuvelse recreatiebedrijf. Uit dank voor hun inzet bij het record van 5,18 miljoen bezoekers in 2017 kregen de medewerkers vorig jaar een bijzonder cadeau van hun hoogste bazen. 

Op 67ste verjaardag

Als blijvende herinnering zouden alle namen en die van hun gezinsleden vereeuwigd worden op de pui van de hoofdingang. Op 31 mei, de 67ste verjaardag van de Efteling, was het zover en werd het glas-in-lood onthuld. In het werk zijn allerlei bekende (sprookjes)figuren duidelijk herkenbaar. 

Het idee komt van voormalig directielid Olav Vugts en het ontwerp werd in eigen huis bedacht en uitgevoerd. Alles bij elkaar 462 uur werk. 

6703 namen

De raampartij heeft een oppervlakte van circa 150 vierkante meter. In totaal staan er 6703 namen op, verdeeld over ruim 2000 ruitjes voor iedere medewerker en zijn familieleden. Alle werknemers krijgen hun eigen raampje, door de Efteling ‘wybertje’ genoemd, ook nog los voor thuis.  

Volledig scherm
In ieder ruitje staat de naam van een Efteling-medewerker en zijn familieleden. © Foto Ricardo Smit

Tilburg e.o.