Volledig scherm
De Efteling zoekt naar oude voorwerpen © Efteling

Efteling zoekt koekoeksklokken en beitels voor nieuwe achtbaan ‘Max & Moritz’

KAATSHEUVEL - De Efteling zoekt oude voorwerpen om de nieuwe familieachtbaan Max & Moritz aan te kleden. In het voorjaar van 2020 opent de achtbaan op de plek waar eerder de Bobsleebaan stond.

Max & Moritz wordt een dubbele achtbaan, gebaseerd op het Duitse gedicht over de twee kwajongens Max en Moritz. De Efteling is nu op zoek naar attributen om de attractie mee te decoreren en om naar eigen zeggen het verhaal tot leven te brengen.

De Efteling is op zoek naar authentiek handgereedschap voor houtbewerking en koekoeksklokken zoals handzagen, beitels, handboren en koekoeksklokken (groot en klein), maar ook hooivorken, schoffels en harken. Mensen die interesse hebben om hun spullen aan De Efteling te geven kunnen voor 17 november contact opnemen met het pretpark door een foto te sturen van het voorwerp.

Volledig scherm
De Efteling zoekt naar oude voorwerpen © Efteling
 1. Wandelexcursie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

  Wandelex­cur­sie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

  KAATSHEUVEL - Het mag dan 75 jaar vrede zijn, in de Loonse en Drunense Duinen is nog altijd veel oorlogsverleden zichtbaar, zegt natuurgids Peter van der Velden. Zondag verzorgt hij, samen met andere andere gidsen van IVN de Langstraat de Waertman, een excursie vanaf de Roestelberg in Kaatsheuvel naar Westloon. ,,Een amateur historicus gaat mee om te vertellen wat er zich in dit gebied zoal heeft afgespeeld.”
 2. Lokale heffingen gaan flink stijgen: bekijk hier wat dat betekent voor jouw gemeente
  kaart

  Lokale heffingen gaan flink stijgen: bekijk hier wat dat betekent voor jouw gemeente

  LOON OP ZAND - Lokale heffingen brengen dit jaar naar verwachting bij een groot deel van de Nederlandse gemeenten meer geld in het laatje. Een groot deel wordt betaald door inwoners zelf, het overige deel komt van bezoekers. Vooral Loon op Zand denkt de schatkist in 2020 flink te spekken ten opzichte van vorig jaar. De opbrengsten stijgen hier met maar liefst 29,8 procent. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Tilburg e.o.