Sander Roeling (rechts) en Marwin van de Hoeve hebben een documentaire gemaakt over de totstandkoming van Efteling-attractie Fata Morgana.
Volledig scherm
PREMIUM
Sander Roeling (rechts) en Marwin van de Hoeve hebben een documentaire gemaakt over de totstandkoming van Efteling-attractie Fata Morgana. © Dolph Cantrijn

Efteling-attractie Fata Morgana heeft ‘eindelijk’ z’n making of. ‘De zaal ging helemaal los’

WAALWIJK/KAATSHEUVEL - ‘Gedoseerde liefde’, noemen ze het zelf. Je kunt natuurlijk ook zeggen dat ze compleet gek zijn van de Efteling. Hoe dan ook, Sander Roeling en Marwin van de Hoeve hebben een documentaire gemaakt over Fata Morgana. ,,Bij een pubquiz lieten we zonder iets te zeggen een paar fragmenten zien. De hele zaal ging los.”

  1. De droge fontein als monument voor onze morele ondergang
    PREMIUM
    COLUMN

    De droge fontein als monument voor onze morele ondergang

    WAALWIJK - De fontein in het Waalwijkse wandelpark spuit niet meer. Buren beweren dat ze gek worden van het geklater. Het moet niet gekker worden, was mijn eerste reactie. Een stelletje rijkaards dat in grote luxe leeft op een schitterende plek en dan zeurt over een fontein? Maar bij nader inzien is dat helemaal zo vreemd niet. Er is immers een rechtstreeks verband tussen de hoogte van je welvaart en je neiging tot klagen. Niet alleen bij het wandelpark.