Volledig scherm
Het kruispunt Horst-Europalaan in Kaatsheuvel. © Nico Snels/BD

Europalaan bij Efteling nog vijf nachten dicht door laatste werk aan wisselstroken

KAATSHEUVEL - Na eerdere werkzaamheden aan de nieuwe wisselstroken op de Europalaan in Kaatsheuvel start maandag 22 oktober de afronding van het project. 

De voltooiing van het verkeerssysteem, dat files bij de Efteling moet voorkomen, gaat nog zes weken duren. 

Weg 's nachts dicht

Om het werk uit te voeren, is het nodig om de Europalaan volgende maand vijf nachten af te sluiten en wel van maandag 19 tot en met vrijdag 23 november. Het verkeer wordt dan omgeleid. 

Tijdens de hele periode worden zo nodig verkeersregelaars ingezet. Ook met de openingstijden van de Efteling en drukte in de herfstvakantie wordt rekening gehouden. 

Matrixborden

Wat staat te gebeuren, is het plaatsen van de portalen voor de matrixborden en het leggen van de benodigde kabels en leidingen. Op het uitrijplein van het attractiepark worden de klinkers vervangen door asfalt. 

Op de digitale borden ziet de automobilist straks welke rijbanen hij kan nemen. In de ochtend zijn drie van de vier rijstroken beschikbaar vanaf de N261 naar de Efteling en eind van de middag andersom.

Nog testen 

Nadat aanleg door BAM Infra klaar is, moet het systeem nog worden getest. Ook dat zal enkele weken in beslag nemen. Daarna gaan de matrixborden het verkeer op de Europalaan letterlijk in goede banen leiden. 

  1. 1.008 bestuurders gecontroleerd bij alcoholcontrole in Gilze en Kaatsheuvel, negen lopen tegen de lamp

    1.008 bestuur­ders gecontro­leerd bij alcoholcon­tro­le in Gilze en Kaatsheu­vel, negen lopen tegen de lamp

    GILZE/KAATSHEUVEL/OOSTEIND - Studenten van politieteam Langstraat hebben vrijdag een grote alcohol- en drugscontrole gehouden op drie locaties in het gebied. In totaal werden 1.008 automobilisten aan de kant gezet. Vijf van hen werden betrapt op het rijden onder invloed van drank of drugs. Eén chauffeur beging een groot aantal overtredingen en moest zijn rijbewijs inleveren. Daarnaast werden nog drie bekeuringen uitgedeeld voor andere vergrijpen.

Tilburg e.o.