De kruising van de Europalaan met de Horst in Kaatsheuvel.
Volledig scherm
De kruising van de Europalaan met de Horst in Kaatsheuvel. © Nico Snels/BD

Europalaan in Kaatsheuvel drie avonden en nachten dicht wegens werkzaamheden

KAATSHEUVEL - Om de Europalaan in Kaatsheuvel te verbeteren, wordt er komende week drie avonden en nachten gewerkt. De weg is dan van 20.00 tot 06.00 uur afgesloten voor het verkeer.  

Met de werkzaamheden wordt vanavond, dinsdag 26 juni, begonnen op de kruising van de Horst met de Europalaan. Het kruispunt krijgt een nieuwe bovenlaag asfalt.

De toe- en afritten vanaf de N261 (Midden-Brabantweg) en de kruising Horst gaan dicht. Het verkeer wordt omgeleid via de Bevrijdingsweg, Horst en Van Heeswijkstraat.

Maandag 2 juli

Het werk gaat verder van maandag 2 op dinsdag 3 juli. De Europalaan is dan dicht tussen de kruising Heikant en Horst, maar de kruising Horst blijft open. Het verkeer kan via Horst en Van Heeswijkstraat rijden.

Vanaf 1 juli is de Efteling tot 's avonds 20.00 uur open. Het avondverkeer van het park wordt gedeeltelijk omgeleid via de Heikant, Van Heeswijkstraat, Horst en de Tilburgseweg. Het overige verkeer volgt de route Europalaan, Sweensstraat en Bevrijdingsweg.

Dinsdag 3 juli

Van dinsdag 3 op woensdag 4 juli worden de asfalteringswerkzaamheden op de Europalaan voltooid. De toeritten vanaf de N261 en de Europalaan tot aan de Heikant zijn dicht. De omleiding is via Heikant, Van Heeswijkstraat, Horst en Bevrijdingsweg.

Mocht het werk uitlopen dan komt woensdag 4 op donderdag 5 juli tussen 22.00 en 06.00 uur er nog bij. 

Wisselstroken tegen files

De verbetering van de Europalaan en de aanleg van zogeheten wisselstroken is bedoeld om de files naar de Efteling aan te pakken. Ook zou het lokale verkeer door Kaatsheuvel daardoor minder vaak last hebben van opstoppingen in het dorp. 

Tilburg e.o.