Volledig scherm
De fietsenstalling bij de Efteling wordt nu niet © FPMB/Erik Haverhals

Fietsenstalling Efteling vanaf nu gratis, maar wel onbewaakt

KAATSHEUVEL - Wie dit weekend met de fiets naar de Efteling gaat, vindt daar niet de gebruikelijke medewerker meer bij de stalling. Vanaf deze week is de fietsenstalling helemaal gratis, maar daarom wel onbewaakt. 

Volgens een woordvoerder van de Efteling hoopt het park zo zijn bezoekers te stimuleren een gezonde keuze te maken. ,,We hopen zo meer bezoekers te verleiden om op de fiets te komen. Daarom is besloten de fietsenstalling gratis te maken. Dat betekende helaas wel dat we daar dan ook geen medewerker meer neer konden zetten.” 

Cameratoezicht

De fietsenstalling is vanaf nu dan ook onbewaakt, op cameratoezicht na. ,,De camerabeelden kunnen live bekeken worden door onze beveiligingsmedewerkers. De camera staat alleen niet continue op de stalling gericht. Mocht er iets gebeuren kunnen de beelden worden teruggekeken, maar het stallen van je fiets blijft op eigen risico.” 

Ondanks de camerabeelden meldde zich deze week op Facebook een bezoeker wiens mountainbike gestolen zou zijn in de fietsenstalling. ,,Wij hebben inmiddels contact met de bestolen bezoeker", vertelt de woordvoerder. ,,We vinden het uiteraard erg spijtig en doen wat we kunnen om de zaak mee op te lossen.”

Volledig scherm
De fietsenstalling bij de Efteling wordt nu niet © FPMB/Erik Haverhals

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.