Volledig scherm
PREMIUM
Vader Tonnie, moeder Marianne en de zusjes Gabriëla (15), Melissa (11) en Lotte (2,5) bij Symbolica in de Efteling. Ze waren daar op uitnodiging van stichting Het Vergeten Kind. © Roel van der Aa

Geen geld voor iets leuks, nu gratis naar de Efteling: ‘Veel dingen kunnen bij ons gewoon niet’

KAATSHEUVEL - Zo’n 1500 kinderen hadden zaterdag, nipt voor de kerst, op uitnodiging van de stichting Het Vergeten Kind een mooie dag in de Efteling. Onder de kinderen uit Oss, Tilburg en de rest van het land de drie dochters De Vet uit Loon op Zand.

Lotte (2,5 jaar) giert het uit van de pret als ze de rode schoentjes zo maar uit het niets ziet bewegen. Omhoog gehouden door haar zussen Melissa (11) en Gabriëla (15) verbaast ze zich in de Efteling zichtbaar over het wonder van het sprookje. Met haar mondje vol met koekjes, dwingt ze het tweetal om langer te blijven. Maar terug op de grond geniet ze ook van een voorbij dwarrelend blaadje en de eendjes in de vijver.

  1. 1.008 bestuurders gecontroleerd bij alcoholcontrole in Gilze en Kaatsheuvel, negen lopen tegen de lamp

    1.008 bestuur­ders gecontro­leerd bij alcoholcon­tro­le in Gilze en Kaatsheu­vel, negen lopen tegen de lamp

    GILZE/KAATSHEUVEL/OOSTEIND - Studenten van politieteam Langstraat hebben vrijdag een grote alcohol- en drugscontrole gehouden op drie locaties in het gebied. In totaal werden 1.008 automobilisten aan de kant gezet. Vijf van hen werden betrapt op het rijden onder invloed van drank of drugs. Eén chauffeur beging een groot aantal overtredingen en moest zijn rijbewijs inleveren. Daarnaast werden nog drie bekeuringen uitgedeeld voor andere vergrijpen.

Tilburg e.o.