Naar de Raveleijnshow? Tot vrijdag nog met alleen een mondkapje, daarna geldt voor het openluchttheater een QR-code, en kan het mondkapje dus weer af.
Volledig scherm
PREMIUM
Naar de Raveleijnshow? Tot vrijdag nog met alleen een mondkapje, daarna geldt voor het openluchttheater een QR-code, en kan het mondkapje dus weer af. © Efteling

Hoe de Efteling verdwaalde in een wirwar van mondkapjes en QR-codes

KAATSHEUVEL - Hoezo golden de regels voor de Efteling niet? In elke bioscoop, in elk theater en voor elk museum heb je een geldige QR-code nodig. In de Efteling was alleen een mondkapje genoeg. Hoe zit dat? 

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 1. Nieuwsoverzicht | Zwaardere lockdown-regels dreigen - Vervoer zware criminelen stopt
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Zwaardere lock­down-re­gels dreigen - Vervoer zware criminelen stopt

  Minister Sander Dekker wil zo snel mogelijk een einde maken aan het vervoeren van zware, vluchtgevaarlijke criminelen van en naar de gevangenis in Vught. Er komt geen extra beveiligde rechtbank in Vught, maar wel een hoogwaardige videovoorziening én een beveiligde verhoorkamer. En de komende dagen moeten de coronagrafieken echt een knik gaan vertonen, anders dreigen zwaardere lockdown-regels, stelt premier Mark Rutte vandaag na corona-overleg.
 2. Dit zijn alle (soms mislukte) recordpogingen van Maarten van der Weijden
  PREMIUM

  Dit zijn alle (soms mislukte) recordpo­gin­gen van Maarten van der Weijden

  Hij heeft het weer geflikt. Maarten van der Weijden brak afgelopen weekend een nieuw zwemrecord. De Brabander kreeg het voor elkaar om zaterdag en zondag 32 uur en 7 minuten lang onafgebroken tegen de stroming in te zwemmen. Knap staaltje werk, maar het is zeker niet de eerste poging tot een wereldrecord die de zwemmer deed. In de afgelopen jaren sprong hij regelmatig het water in om, niet altijd met succes, bijzondere prestaties te leveren. Keer op keer om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Een overzicht.