Volledig scherm
Mies Bouwman. © ANP Kippa

Mies Bouwman vond het 'enig' om het Efteling-sprookje Aquanura in te spreken

KAATSHEUVEL - Dames en heren, meisjes en jongens. Er was eens een prinses die in een schitterend kasteel woonde. Bij het kasteel was een vijver met betoverde kikkers... 

Volledig scherm
Aquanura in de Efteling. © Beeld Werkt

Met die woorden begint al sinds 2012 de watershow Aquanura in de Efteling. De stem die je hoort klinkt bekend, maar wat veel mensen niet weten is dat de lieve, zachte woorden zijn ingesproken door Mies Bouwman. 

De tv-presentatrice overleed maandag op 88-jarige leeftijd. De laatste jaren kwam ze niet veel meer op tv. Maar ze was wel dagelijks meerdere keren te horen in de Efteling. Ze sprak het korte sprookje in van de kikkerkoning, dat al sinds de opening van Aquanura in mei 2012 te horen is. 

,,We vinden het heel jammer dat zo’n bijzonder iemand, die veel heeft betekend voor veel Nederlanders, is overleden. We zijn trots zijn dat ze destijds haar stem heeft willen lenen voor Aquanura'', aldus woordvoerder Karin Koppelmans van de Efteling. 

Bewondering

De Efteling vroeg Mies Bouwman destijds omdat zij een stem heeft waarbij heel Nederland zich thuis zou voelen én die bewondering zou oproepen, aldus Koppelmans. ,,Ze hoefde niet lang na te denken. Ze vond het 'enig' om iets te mogen doen voor het park dat zij met haar kinderen en kleinkinderen in het verleden bezocht.'' 

Voor ze het verhaaltje insprak is een vertegenwoordiger van de Efteling bij Bouwman thuis geweest. Die beschreef hoe de show eruit zou komen te zien en liet de muziek horen. In de buurt van haar huis is vervolgens de tekst opgenomen. 

Aftellen

Het verhaaltje is te horen voorafgaand aan de watershow. Dat klinkt zowel in het Nederlands als in het Engels. Samen met de bezoekers telt Bouwman af van 7 tot 1, waarna de show begint. Dagelijks tellen honderden, zo niet duizenden bezoekers met haar mee. 

Zelf heeft Bouwman Auqanura nooit in het echt gezien, zo weet Koppelman. Wel van een video. ,,Haar kinderen en kleinkinderen hebben hem wel gezien.'' 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.