Volledig scherm
De magische kijker © Efteling

Mythische wezens te zien in de Efteling dankzij Magische Kijker

LOON OP ZAND - De Efteling biedt de bezoekers sinds woensdag een extra beleving: Mythische wezens vliegen er namelijk voortaan door de lucht. Tenminste, als je door de Magische Kijker tuurt.

Sinds woensdag staat er een grote verrekijker aan de rand van de Gondoletta vijver ter hoogte van de traptreintjes. Als je daar doorheen kijkt richting de Pagode en de vijver, zie je verschillende mythische figuren voorbij komen zoals draken.

Een woordvoerder van de Efteling laat weten dat het om een pilot gaat van zes maanden. ,,We evalueren in die tijd wat onze bezoekers ervan vinden en of ze de kijker überhaupt opmerken. Ook moeten we nog bekijken of de techniek goed werkt en of het stand houdt in weer en wind."

De verrekijker werkt met Augmented Reality. Bezoekers kijken door een normale verrekijker en zien dankzij een speciale techniek en een soort projector de verschillende wezens. De Magische Kijker is het resultaat van een samenwerking tussen initiatiefnemer ontwerpbureau Wij Doen Dingen en Dutch Deco Finish. 

,,Het is een extra dimensie die we de bezoeker willen bieden, wat er allemaal te zien is houden we nog even geheim. Kom vooral zelf kijken. Het is pure tovenarij", aldus de woordvoerder.

Volledig scherm
De magische kijker © Efteling

Tilburg e.o.