Ook de gasten van vakantiepark Het Loonsche Land zijn in 2020 duurder uit, omdat de gemeente Loon op Zand tot ongenoegen van Efteling-directeur Fons Jurgens (foto) de toeristenbelasting verhoogde.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook de gasten van vakantiepark Het Loonsche Land zijn in 2020 duurder uit, omdat de gemeente Loon op Zand tot ongenoegen van Efteling-directeur Fons Jurgens (foto) de toeristenbelasting verhoogde. © Roel van der Aa

Ver voor de boeren zat stikstof de Efteling dwars. ‘In 2020 willen we bouwen, plan voldoet nu aan alle eisen’

KAATSHEUVEL - Eerder dan de boeren en de bouw liep de Efteling vast in stikstof. De uitbreiding van het park werd door de Raad van State geblokkeerd. Dit jaar hoopt directeur Fons Jurgens te kunnen bouwen. ,,Ik heb vertrouwen in een goede afloop.”

Fons Jurgens is van nature een blijmoedig en optimistisch mens. Maar de baas van het populairste pretpark van het land krijgt tegenwoordig ook allerlei weinig sprookjesachtige zaken op zijn bord, zoals akoestische waarden en stikstofemissie. ,,De kampvuren in de Winter Efteling mogen vanaf 2020 door de strengere eisen niet meer branden. Al komen we volgens de huidige berekeningen per saldo op nul uit. Waar we op de ene plek te veel stikstof produceren, moet het elders in het bedrijf minder.”

  1. Gemeenteraden zoeken creatieve vergaderopties in coronatijd

    Gemeentera­den zoeken creatieve vergaderop­ties in coronatijd

    TILBURG - Het is een wat desolate aanblik. Burgemeester Mark van Stappershoef die samen met griffier - op uiteraard gepaste afstand - in een lege raadszaal zit. Na een kleine minuut kijkt de voorzitter van de gemeenteraad van Goirle op zijn horloge. ,,Er was een raadsvergadering uitgeschreven, maar er is geen raadslid aanwezig. Dat betekent dat het quorum niet is gehaald en er ons niets anders rest dan de vergadering te verzetten.”

Tilburg e.o.