Volledig scherm
De Belgische Janice Cayman passeert Line Roddik Hansen van Denemarken. © Getty Images

Denemarken opent EK met zege op België in poule van Oranje

Denemarken is het EK voor vrouwen begonnen met een overwinning op België. Op de Vijverberg in Doetinchem werd België met 1-0 verslagen, waardoor Denemarken en Nederland nu gezamenlijk aan de leiding gaan in poule A. 

The Red Flames keken op De Vijverberg van De Graafschap al na zes minuten tegen een achterstand aan. Uit een van de lat terugspringende vrije trap kopte de Deense middenvelder Sanne Troelsgaard de 1-0 binnen. In het vervolg van de matige eerste helft herstelden de Belgische vrouwen zich, al hadden ze ook geluk dat een handsbal van Heleen Jacques binnen de zestien niet werd bestraft. 

België viel daarna in het kwaliteitsarme duel nog wel fanatiek aan, maar had geen geluk in de afronding. Nederland en Denemarken gaan in groep A nu samen aan kop met drie punten en een doelsaldo van 1-0. Donderdagavond spelen beide ploegen om 20.45 uur op Het Kasteel in Rotterdam tegen elkaar. Wordt Nederland poulewinnaar, dan speelt Oranje op zaterdag 29 juli de kwartfinale in het stadion van De Graafschap.

De Vijverberg, thuishaven van De Graafschap, was vanavond met 5.000 toeschouwers nog niet voor de helft gevuld. Toch heerste er een uitstekende sfeer, vooral door de 2.000 uit België afgereisde fans.

Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© DE GELDERLANDER
Volledig scherm
© AFP