Volledig scherm
Na het inlopen en een rondo is het tijd voor rek- en strekoefeningen © W Geurts

Favoriet Duitse vrouwenelftal bereidt zich gedegen voor in Sint-Michielsgestel

SINT-MICHIELSGESTEL - In alle rust bereidt het Duitse vrouwenvoetbalelftal zich in Sint-Michielsgestel voor op de prolongatie van de Europese titel. In het schitterende onderkomen, Hotel- en Congrescentrum De Ruwenberg, hield 'die Mannschaft' zaterdagmiddag een persconferentie. Later volgde een avondtraining op de strakke groene grasmat bij de RKVV Sint-Michielsgestel.

Bij de goedbezochte persconferentie bleek dat de Duitsers met maar één doel naar dit EK zijn gekomen: het winnen van de beker. Twee nog jonge speelsters, Lina Magull en Carolin Simon, vertolkten die verwachting vakkundig tegenover de vooral aanwezige Duitse pers, bescheiden en kordaat.

De avondtraining, als voorbereiding op de eerste wedstrijd maandag in Breda tegen Zweden, voltrok zich vooral achter gesloten deuren. Na een inloopronde, rekken en strekken, een rondootje en wat loopoefeningen mochten potentiële pottenkijkers inrukken.

De DFB-ploeg hoopt tot en met de finaledag, 6 augustus in Enschede, de fraaie locatie De Ruwenberg te mogen bewonen. Met mogelijk tussendoor één overnachting elders.

Boxtel e.o.