Volledig scherm
- © ANP

Waar ga jij op stemmen? Dit zijn de bekendste stemwijzers voor de Europese Verkiezingen 2019

Bij de Europese Verkiezingen 2019 stemmen we op kandidaten van Nederlandse partijen, maar in het Europees Parlement maken deze Nederlandse politici deel uit van Europese fracties.

Dat kan het best lastig maken om je stem te bepalen. De politieke agenda’s van onze kandidaten komen niet altijd overeen met de standpunten van hun Europese fracties.

Gelukkig zijn er meerdere kieswijzers en stemwijzers om de kiezer te helpen.

Dertig stelllingen

Aan de hand van dertig stellingen kom je met de vertrouwde StemWijzer van ProDemos achter je politieke voorkeur. Met de stemwijzer van citisens en NU.nl ontdek je welke partijen het beste bij jou passen aan de hand van stellingen.

Aan de hand van wat partijen doen, en niet naar wat ze beloven in campagnes, maak je de Stemchecker van De Volkskrant. Voor jongeren is er een speciale jongeren kieswijzer van IZI solutions en NJR. En VPNgids.nl vroeg de partijen naar hun standpunt over privacy.

Europese stemwijzer

Kom erachter welke politici, partijen en Europese politieke groepen bij je passen met ‘match your vote’ van vijf Europese organisaties. De stellingen gaan over 25 keuzes die leden van het Europees Parlement hebben gemaakt in de laatste vijf jaren.

Even genoeg van de stemwijzers? Via de quiz van het Europese Parlement kun je je kennis over de EU testen.

  1. Belastingdienst int duizenden euro's bij verkeerscontrole in Tilburg, motorrijder gaat door het lint

    Belasting­dienst int duizenden euro's bij verkeers­con­tro­le in Tilburg, motorrij­der gaat door het lint

    TILBURG - Bij een verkeerscontrole op Ringbaan Zuid in Tilburg heeft de Belastingdienst dinsdag twaalf auto's in beslag genomen en circa 10.000 euro geïnd. Eén automobilist kreeg een naheffing op de Belasting op Personenauto's en Motorrijwielen van 30.000 euro. Zijn voertuig was voorzien van een zogenoemd grijs kenteken, echter was de constructie van het voertuig aangepast. De automobilist had hiervoor al een keer eerder een stevige naheffing gehad.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.