Ahmad Mendes Moreira wordt door zijn ploeggenote van Excelsior gekalmeerd, terwijl Mats Deijl namens FC Den Bosch de bal in handen heeft.
Volledig scherm
Ahmad Mendes Moreira wordt door zijn ploeggenote van Excelsior gekalmeerd, terwijl Mats Deijl namens FC Den Bosch de bal in handen heeft. © BSR Agency

FC Den Bosch gaat racisme op M-side onderzoeken na stilleggen duel tegen Excelsior

FC Den Bosch start een onderzoek naar wat er precies geroepen is op de M-side richting Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira tijdens de thuiswedstrijd tegen de Rotterdammers van zondagmiddag (3-3). Dat zegt clubwoordvoerster Ester Bal. Trainer Erik van de Ven erkent dat hij Moreira uitmaakte voor ‘zielig mannetje’, maar zegt dat dat ging over diens provocerende reactie na zijn doelpunt. 

  1. Duel FC Den Bosch tijdelijk stilgelegd na beledigingen uit publiek: ‘Afgebrand op basis van huidskleur’

    Duel FC Den Bosch tijdelijk stilgelegd na beledigin­gen uit publiek: ‘Afgebrand op basis van huidskleur’

    FC Den Bosch – Excelsior is zondagmiddag tijdelijk gestaakt. Scheidsrechter Laurens Gerrets legde het duel in de Keuken Kampioen Divisie na 28 minuten stil omdat Excelsior-spits Ahmad Mendes Moreira zich racistisch bejegend voelde door de aanhang van de thuisclub. De club zei in een reactie dat het voorval ‘een onnodig beladen sfeer’ heeft gekregen en dat er geen sprake is van racisme. Later op de avond werd bekend dat de club toch onderzoek gaat doen naar racistische uitlatingen.