Volledig scherm
© BSR Agency

FC Den Bosch laat niets heel van Roda JC

In zijn beste uitwedstrijd van het seizoen liet FC Den Bosch vrijdagavond niets heel van Roda JC. De ploeg van trainer Erik van der Ven, die een overrompelende start kende, won in Kerkrade met 1-5 van een armoedige tegenstander, die het duel uiteindelijk met negen spelers eindigde.

Voor Roda was het twee dagen na het ontslag van trainer Jean-Paul de Jong de eerste wedstrijd onder interim-coach Maurice Verberne. De oud-speler van FC Den Bosch verraste door niets aan de opstelling van de Limburgse ploeg te veranderen en te kiezen voor dezelfde elf als een week eerder tegen TOP Oss (0-0).

Bekijk hier de samenvatting van Roda JC - FC Den Bosch (premium)

Bij FC Den Bosch debuteerde AZ-huurling Leon Bergsma als rechtercentrumverdediger. Daardoor was Mats Deijl terug op zijn vertrouwde rechtsbackpositie en schoof Kevin Felida door naar het middenveld. Luuk Brouwers begon daardoor op de bank.

Heerlijke start voor FC Den Bosch

FC Den Bosch kende een heerlijke start in Kerkrade. In de vierde minuut kopte Junior van der Velden uit een hoekschop van Ruben Rodrigues de 0-1 binnen. Drie minuten later was het al 0-2. Mats Deijl werd bij de tweede Bossche corner onderuit getrokken in de zestien en scheidsrechter Blank wees naar de stip. Pedro Marques schoot de penalty onberispelijk binnen.

Twaalf minuten later maakte de Portugese Sporting-huurling zijn tweede van de avond en zijn tweede in Bossche dienst. Randje buitenspel werd hij precies op het juiste moment aangespeeld door Danny Verbeek en schoot hij via Roda-doelman Tom Muyters de 0-3 tegen de touwen.

Het prima combinerende FC Den Bosch zat op rozen, maar gaf voor rust toch nog een doelpunt weg. Een onbegrijpelijk misverstand tussen Junior van de Velden en Wouter van der Steen, waarbij vooral de doelman opzichtig in de fout ging, stelde Ike Ugbo in staat namens Roda te profiteren: 1-3.

FC Den Bosch was even van slag, maar nadat Pepijn Schlosser bij Roda JC met zijn tweede gele kaart in de 56ste minuut uit het veld gestuurd was, viel de wedstrijd weer de kant op van de bezoekers. Uit een prima counter schoot Rodrigues negentien minuten na rust de 1-4 binnen. Pedro Marques bediende Kevin Felida, die op de paal schoot, waarna Rodrigues op de juiste plaats stond om de bal wel binnen te werken.

Ellende voor Roda JC nog groter

De ellende voor Roda JC werd nog groter toen invaller Mart Remans in de 70ste minuut geblesseerd raakte en per brancard van het veld moest. Omdat de thuisploeg al drie keer gewisseld had, moest ze met negen man verder.

Een kwartier voor tijd kopte invaller Alexander Laukart uit een voorzet van Azzeddine Dkidak de 1-5 voor FC Den Bosch binnen. Drie minuten voor tijd was de Duitser ook nog dicht bij de 1-6 toen hij een vrije trap op de paal krulde. Groter maakte FC Den Bosch de ellende voor Roda JC uiteindelijk niet.

Roda JC – FC Den Bosch 1-5 (1-3). 4. Van der Velden 0-1, 7. Marques 0-2 (pen.), 19. Marques 0-3, 36. Ugbo 1-3, 64. Rodrigues 1-4, 76. Laukart 1-5.

FC Den Bosch: Van der Steen; Deijl, Bergsma (69. Brouwers), Van der Velden, Dkidak (78. Lambert); Van Son, Rodrigues, Felida; Verbeek (69. Laukart), Marques, Bouyaghlafen.