Voor de vakken van de oosttribune, waar wel fans mochten zitten, vierde FC Den Bosch de overwinning. Jens van Son tikt matchwinner Ruben Rodrigues tegen het hoofd.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor de vakken van de oosttribune, waar wel fans mochten zitten, vierde FC Den Bosch de overwinning. Jens van Son tikt matchwinner Ruben Rodrigues tegen het hoofd. © BSR Agency

FC Den Bosch viert feest voor een halflege tribune: ‘Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten’

De muziek in De Vliert stond net zo hard als anders en het deel van de oosttribune, dat wel gevuld was, zong de spelers van FC Den Bosch na de 3-2-zege op Jong FC Utrecht net zo enthousiast toe als bij andere thuisoverwinningen.

Maar toch was het niet hetzelfde. De lege vakken op de M-Side gaven het duel van gisteravond een naargeestige sfeer. ,,Voetballen voor een lege M-Side? Daar is eigenlijk geen klote aan", stelde aanvoerder Danny Verbeek na afloop onomwonden. ,,Het was een trieste entourage", koos hij zijn woorden even later iets zorgvuldiger. Om meteen zijn schouders op te halen. ,,Tja, wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten. Nog één zo'n duel en het is weer voorbij."

  1. ‘Naar Brabant komen lijkt me geen goed idee nu’
    PREMIUM

    ‘Naar Brabant komen lijkt me geen goed idee nu’

    Tom van Weert stond zowaar op het trainingsveld afgelopen woensdag bij zijn Deense club Aalborg BK. ,,Maar geen gekke dingen, hoor. We trainden individueel een fysiektrainer erbij. Dat vond ik wel prettig, want elke dag helemaal in je eentje oefeningen doen, daar word ik niet blij van. Dan heb ik eerder de neiging om bij achttien van de twintig bewegingen te stoppen dan wanneer er iemand mee kijkt”, aldus de uit Sint-Michielsgestel afkomstige spits, die eerder voor FC Den Bosch, Excelsior en FC Groningen voetbalde.