Volledig scherm
PREMIUM
Ahmad Mendes Moreira © BSR Agency

Hoe de tranen van Ahmad Mendes Moreira wereldnieuws werden

DEN BOSCH - Hij liep in tranen het veld af in Den Bosch en werd zo onbedoeld het gezicht in de strijd tegen het racisme in het Europese voetbal. Ahmad Mendes Moreira werd in één klap wereldnieuws. 

Racistische spreekkoren, kwetsende leuzen en pijnlijke gebaren richting donkere spelers op het voetbalveld. Het probleem speelt al een tijd in het Europese voetbal.  De tranen van Moreira kwamen op een moment dat de roep om harder optreden vanuit de Europese Voetbalbond UEFA steeds luider klinkt. 

Niet alleen in Nederland was de wedstrijd FC Den Bosch - Excelsior daarom het gesprek van de dag. 

De tranen, het doelpunt, de scheidsrechter, de trainer én de club werden besproken in heel Europa .

  1. Operatie Alfa: de politie is de baas in Oss
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Operatie Alfa: de politie is de baas in Oss

    Op één van de actiedagen van de Operatie Alfa raakte ik vorige maand in gesprek met een Friese politie-agent die door zijn chefs naar Brabant was gestuurd om zijn collega’s te assisteren in de strijd tegen de criminele familie R. Het miezerde, de agent had zijn humeur aangepast aan het weer. Die ochtend was hij om zes uur vanuit Leeuwarden afgereisd naar Brabant. Het was al bijna twee uur, maar hoe laat hij weer terug zou mogen, wist hij nog niet. ,,Het ergste is nog dat het allemaal zinloos is, de strijd tegen de drugs is al lang verloren. Het zit echt niet alleen in Brabant, in Friesland hebben we ook al drugslabs.”