Volledig scherm
© Rob Engelaar

Jordania-vazal Anton Evmenov eist meer dan zeventig mille van FC Den Bosch

Anton Evmenov zegt meer dan zeventigduizend euro te goed te hebben van FC Den Bosch. De Rus heeft een zaak aangespannen bij de arbitragecommissie van de KNVB om het geld bij de voetbalclub op te eisen.

Volgens Evmenov is hij van 1 augustus 2018 tot 1 juli 2019 werkzaam geweest als technisch directeur bij FC Den Bosch, maar heeft hij daar nooit een cent voor ontvangen van de club. FC Den Bosch erkent het laatste, maar bestrijdt dat Evmenov ooit in dienst geweest is van de voetbalclub. De club stelt dat Evmenov als technisch adviseur van Kakhi Jordania bij FC Den Bosch werkte en dat Jordania hem dus ook moest betalen.

Jordania fungeerde vorig seizoen als extern financier bij FC Den Bosch en was maandenlang vergeefs bezig om de club over te nemen. Hij had Evmenov destijds vooruitgeschoven als zijn technische man. In de arbitragezaak staat nu de vraag centraal of Evemenov in die periode wel of geen technisch directeur bij FC Den Bosch is geweest. In een zitting bij de arbitragecommissie in Zeist probeerde de Rus met zijn advocaat woensdagavond aan te tonen dat dit wel zo was. FC Den Bosch trachtte juist uit te leggen dat nooit sprake geweest is van een arbeidsovereenkomst met Evmenov. De uitspraak van de arbitragecommissie laat nog wel even op zich wachten en volgt over vier tot zes weken.