Loodzware week eindigt voor FC Den Bosch met eerste uitzege van het seizoen

VIDEONa een bizarre week moest FC Den Bosch zich vrijdagavond weer op het voetbal zien te richten. De ploeg van trainer Erik van der Ven won de uitwedstrijd tegen Almere City met 0-2 en boekte daarmee de eerste winst op vreemde bodem van dit seizoen.

Het duel van vrijdagavond stond volledig in het teken van de racisme-rel van afgelopen zondag. De wedstrijd begon, net zoals alle andere duels van vrijdagavond, met een minuut stilte. De meegereisde fans van de M-side hadden spandoeken bij zich met de teksten ‘M-side tegen racisme’en ‘Samen tegen racisme’. En FC Den Bosch zelf droeg de nieuwe shirts waarmee het de rest van dit seizoen zal spelen en waarop de naam van subhoofdsponsor Schouten & Nelissen plaats heeft gemaakt voor de tekst ‘Samen tegen racisme’.

Bekijk hier de samenvatting van Almere City - FC Den Bosch (premium)

De geplaagde ploeg, met Azzeddine Dkidak in plaats van Declan Lambert in de basis als linksback, begon opvallend goed aan de wedstrijd. Na een kwartier kopte Jens van Son een hoekschop van Danny Verbeek hard binnen, 0-1. Daarna kreeg FC Den Bosch nog enkele kansen om de voorsprong te vergroten, maar die werden benut. Aan de overkant waren er ook mogelijkheden voor Almere en FC De Bosch ontsnapte op slag van rust aan de 1-1 toen Mees Kaandorp de bal voor de thuisclub loeihard op de paal poeierde.

Elf minuten na rust zorgde de Bossche clubtopscorer Ruben Rodrigues met zijn zevende treffer van het seizoen voor de 0-2. Ook daarna waren er nog mogelijkheden voor FC Den Bosch, maar de score werd niet verder meer opgevoerd. Opnieuw Rodrigues was nog het dichtste bij de 0-3, maar hij mikte op de paal.

Opstelling FC Den Bosch: Van der Steen; Deijl, Väisänen, Velkov, Dkidak; Van Son, Rodrigues (90. Lambert), Felida; Verbeek, Van Moorsel, Bouyaghlafen (61. Abdullahi).

Volledig scherm
© BSR Agency