Ruben Rodrigues
Volledig scherm
PREMIUM
Ruben Rodrigues © BSR Agency

Opeens is Ruben Rodrigues dé goalgetter bij FC Den Bosch

Zes goals in de laatste vijf duels. Acht doelpunten in totaal dit seizoen en als clubtopscorer van FC Den Bosch zevende op de topscorersranglijst van de Keuken Kampioen Divisie. In een goede maand tijd is Ruben Rodrigues (23) opeens uitgegroeid tot dé goalgetter van De Vliert.

Het moment van de ommekeer is zo aan te wijzen. De thuiswedstrijd tegen Helmond Sport op vrijdag 1 november (1-1). Voor het eerst posteerde FC Den Bosch-trainer Erik van der Ven Paco van Moorsel in de punt van de aanval en Ruben Rodrigues erachter, in plaats van andersom. De wedstrijd was nog geen twee minuten oud toen Van Moorsel de bal teruglegde en Rodrigues raak knalde. Om niet meer te stoppen, want ook in de vier duels daarna was Rodrigues trefzeker, tegen Excelsior zelfs twee keer.

  1. ‘Naar Brabant komen lijkt me geen goed idee nu’
    PREMIUM

    ‘Naar Brabant komen lijkt me geen goed idee nu’

    Tom van Weert stond zowaar op het trainingsveld afgelopen woensdag bij zijn Deense club Aalborg BK. ,,Maar geen gekke dingen, hoor. We trainden individueel een fysiektrainer erbij. Dat vond ik wel prettig, want elke dag helemaal in je eentje oefeningen doen, daar word ik niet blij van. Dan heb ik eerder de neiging om bij achttien van de twintig bewegingen te stoppen dan wanneer er iemand mee kijkt”, aldus de uit Sint-Michielsgestel afkomstige spits, die eerder voor FC Den Bosch, Excelsior en FC Groningen voetbalde.