Lange rijen voor FC Den Bosch - Jong FC Utrecht door controle
Volledig scherm
PREMIUM
Lange rijen voor FC Den Bosch - Jong FC Utrecht door controle © ANP Sport

Pijnlijke fout bij FC Den Bosch: gegevens van supporters (letterlijk) op straat

DEN BOSCH - Gegevens van supporters zijn na de wedstrijd FC Den Bosch - Jong FC Utrecht op 14 februari letterlijk op straat beland. Een lijst met namen van supporters die niet naar binnen mochten, werd na de wedstrijd door een supporter gevonden. Dit bevestigen meerdere bronnen.

De wedstrijd tegen Jong FC Utrecht (3-2 winst) werd gespeeld zonder supporters van de vakken M5, M6 en M7 op de M-Side als straf voor het racistisch bejegenen van Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira op 17 november 2019, een incident dat wereldwijd de aandacht trok. Omdat het niet de bedoeling was dat supporters met een seizoenskaart voor die tribune een andere plek in het stadion zochten, moest iedereen zich die avond legitimeren. Beveiligers bij de ingangen hadden lijsten bij zich met namen van supporters die er niet in mochten.

  1. Burgemeester Mikkers stoeit over het Den Bosch van ná de coronacrisis
    PREMIUM

    Burgemees­ter Mikkers stoeit over het Den Bosch van ná de coronacri­sis

    DEN BOSCH - Voor burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch is 'geld niet dé oplossing om de crisis ná het cornavirus te bestrijden'. ,,Dit is geen rimpeling, we moeten diep door vlees snijden. De impact is veel groter, want wat gaat dit in de toekomst betekenen voor de economie, voor de cultuur en voor de kwetsbare mensen? Ik kan nu nog geen scenario's voor de toekomst geven omdat er nog zoveel onduidelijk is en al helemaal geen financiële consequenties op een rij zetten als ik ze niet waar kan maken.’’

In samenwerking met indebuurt Den Bosch