Volledig scherm
De kaart die vrijdag te zien zal zijn. © Excelsior

'Rode kaart’ tegen racisme bij Excelsior - Volendam na racistisch incident in Den Bosch

Excelsior wil als reactie op het racistische incident van zondag in Den Bosch komend weekend in eigen stadion een krachtig signaal afgeven. De Rotterdamse club vraagt zijn fans tijdens de thuiswedstrijd van vrijdag tegen Volendam in de achttiende minuut een rode kaart in de lucht te houden.

Op alle stoeltjes in het stadion wordt een de kaart met de tekst ‘‘geef racisme de rode kaart” neergelegd. ,,Racisme is helaas blijkbaar nog steeds onderdeel van onze samenleving en dat heeft ons als club diep geraakt. We mogen en kunnen dat niet tolereren. Gisteren niet. Vandaag niet. Morgen niet”, stelt Excelsior in een statement op zijn website. 

Excelsior-speler Ahmed Mendes Moreira kreeg zondag in het duel met FC Den Bosch racistische opmerkingen van de Bossche fans naar zijn hoofd geslingerd, waarop de wedstrijd tijdelijk werd gestaakt. De Brabantse club weerlegde de ernstige verdenkingen eerst, maar gaat inmiddels diep door het stof. 

Het is niet toevallig dat de actie vrijdag in de achttiende minuut zal plaatsvinden. Daarmee wordt gerefereerd aan het rugnummer van Mendes Moreira.