Volledig scherm
Mats Deijl. © BSR Agency

Valse herstart voor FC Den Bosch met verlies bij NEC

FC Den Bosch heeft de competitie in de Keuken Kampioen Divisie zondag hervat met een 1-0-nederlaag bij NEC. De enige goal werd vlak voor rust gemaakt door Jonathan Okita.

Na vijf competitieduels (en dertien punten) met hetzelfde elftal, moest FC Den Bosch-trainer Erik van der Ven in het eerste duel na de winterstop meteen een aantal wijzigingen aanbrengen in zijn basisteam. Door de verkoop van Leo Väisänen aan het Zweedse IF Elfsborg keerde Declan Lambert terug in de achterhoede. De Australiër speelde op de rechtsbackpositie waardoor Mats Deijl doorschoof naar het centrum, naast Stefan Velkov. Linksachter bleek Azzeddine Dkidak, die vrijdagochtend op de training nog vroeg afhaakte vanwege klachten aan zijn scheenbeen, toch te kunnen spelen.

Voorin ontbrak Paco van Moorsel, die de hele week al niet trainde vanwege een bovenbeenblessure. Ruben Rodrigues schoof daarom naar de punt van de aanval en Luuk Brouwers, hersteld van zijn enkelblessure, keerde terug in het elftal als schaduwspits.

Duidelijk de bovenliggende partij

In de eerste helft was FC Den Bosch duidelijk de bovenliggende partij. Voorin wisselden Brouwers en Rodrigues veelvuldig van positie en dat leverde ook een aantal mogelijkheden op. Tot doelpunten leidde het Bossche overwicht echter niet.

NEC stichtte amper gevaar, maar toch ging de thuisclub met een 1-0-voorsprong de rust in. In de 43ste minuut leidde een slechte pass van Danny Verbeek tot balverlies. Achtereenvolgens Stefan Velkov en Kevin Felida probeerden dat te corrigeren, maar dat maakte de situatie alleen maar erger. Uiteindelijk gleed Felida de bal voor de voeten van Jonathan Okita, die daarna ongehinderd op Wouter van der Steen af kon gaan en de bal langs de Bossche keeper schoot.

In de tweede helft was FC Den Bosch zijn overwicht uit de eerste 45 minuten helemaal kwijt. De beste kansen waren nu voor NEC, maar de thuisclub verzuimde om de wedstrijd in het slot te schieten. FC Den Bosch mocht daardoor tot het einde blijven hopen op een resultaat, maar dat bleek er uiteindelijk toch niet in te zitten.

NEC – FC Den Bosch 1-0 (1-0). 43. Okita 1-0.
Opstelling FC Den Bosch: Van der Steen; Lambert, Deijl, Velkov, Dkidak (90. Miedema); Van Son, Brouwers, Felida (85. Mulders); Verbeek, Rodrigues, Bouyaghlafen (85. Abdullahi).