Volledig scherm
Max Verstappen © Getty Images

Verstappen: Een derde plek en Mercedes kunnen uitdagen is een heel goed begin

Max Verstappen kon na afloop van de eerste grand prix van het seizoen niet anders dan tevreden zijn. Op het listige circuit van Melbourne kwam de Nederlander tot een derde plek.

,,Ik moest langs Seb voor podium, wat niet eenvoudig is hier. Maar het is me gelukt. Naderde ook op Lewis nog. Dat ik rechtdoor schoot was ongelukkig, maar ik denk niet dat het resultaat anders was geweest. Het seizoen beginnen met een podiumplek en de Mercedes kunnen uitdagen is natuurlijk een heel positieve start voor ons. Ik wil ook het team en Honda bedanken, ze hebben ons wat meer power gegeven.”

Verstappen schoof in de jacht op Hamilton en de tweede plek nog even van de baan, waardoor die mogelijkheid snel verkeken was. ,,Ik was op het stuur dingen aan het veranderen en remde daardoor iets te laat”, legde de Nederlander uit bij Ziggo Sport. Gevolgen had het niet. ,,Hamilton had ook meer snelheid dan Vettel. We waren wel sneller, maar inhalen is hier heel erg moeilijk.”

Bekijk hier de inhaalactie van Verstappen op Vettel:

  1. Teambaas Horner komt niet met doelstelling voor aantal zeges Red Bull

    Teambaas Horner komt niet met doelstel­ling voor aantal zeges Red Bull

    Christian Horner, de baas van Max Verstappen bij Formule 1-renstal Red Bull, ligt niet wakker van de hogere verwachtingen voor dit seizoen. Adviseur Helmut Marko was duidelijk voorafgaand aan het Formule 1-jaar: Red Bull moet met motorleverancier Honda meer grands prix winnen dan de vijf van vorig seizoen. ,,Helmut is erg optimistisch, maar wij hebben nooit een specifiek aantal zeges vastgelegd als doelstelling", zegt Horner tegen Motorsport.com.