Volledig scherm
Han Looijen. © Levin den Boer en Paula van der

Informateur Han Looijen klaar om Bossche politieke advies te geven

DEN BOSCH – De gemeenteraad van Den Bosch debatteert dinsdagavond 10 april over het advies van informateur Han Looijen voor een nieuwe (meerderheids)college van B en W. 

De oud-wethouder uit Zaltbommel (VVD) maakt het advies eerder op de dinsdag openbaar. De verwachting is dat de vier grootste partijen én De Bossche Groenen (dé winnaar van de verkiezingen) als eersten met elkaar aan tafel gaan om verder te praten over een nieuw college.

Looijen, aangesteld door de VVD omdat die als grootste partij in Den Bosch uit de verkiezingen kwam, sprak de afgelopen weken onder andere met alle fractievoorzitters in de gemeenteraad. Na de gemeenteraadsvergadering van aanstaande dinsdag zal een formateur aangesteld worden die de gesprekken en ’onderhandelingen’ tussen de partijen gaat (bege)leiden. 

Vijf zetels

De VVD is met vijf zetels de grootste partij omdat deze partij 383 stemmen meer had dan D66 (ook vijf zetels). CDA en GroenLinks behaalden elk vier zetels, De Bossche Groenen steeg van één naar drie zetels. Het oude college (VVD, CDA, D66 en Rosmalens Belang) heeft na de verkiezingen geen meerderheid in de raad. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement