Volledig scherm
Han Looijen. © Levin den Boer en Paula van der

Informateur Han Looijen klaar om Bossche politieke advies te geven

DEN BOSCH – De gemeenteraad van Den Bosch debatteert dinsdagavond 10 april over het advies van informateur Han Looijen voor een nieuwe (meerderheids)college van B en W. 

De oud-wethouder uit Zaltbommel (VVD) maakt het advies eerder op de dinsdag openbaar. De verwachting is dat de vier grootste partijen én De Bossche Groenen (dé winnaar van de verkiezingen) als eersten met elkaar aan tafel gaan om verder te praten over een nieuw college.

Looijen, aangesteld door de VVD omdat die als grootste partij in Den Bosch uit de verkiezingen kwam, sprak de afgelopen weken onder andere met alle fractievoorzitters in de gemeenteraad. Na de gemeenteraadsvergadering van aanstaande dinsdag zal een formateur aangesteld worden die de gesprekken en ’onderhandelingen’ tussen de partijen gaat (bege)leiden. 

Vijf zetels

De VVD is met vijf zetels de grootste partij omdat deze partij 383 stemmen meer had dan D66 (ook vijf zetels). CDA en GroenLinks behaalden elk vier zetels, De Bossche Groenen steeg van één naar drie zetels. Het oude college (VVD, CDA, D66 en Rosmalens Belang) heeft na de verkiezingen geen meerderheid in de raad. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 1 jaar burgemeester Jack Mikkers: Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht
    PREMIUM
    video

    1 jaar burgemees­ter Jack Mikkers: Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht

    DEN BOSCH - Je vijftigste verjaardag vieren en dan ook maar tegelijkertijd de polonaise lopen voor je 25-jarig huwelijk. Alle reden voor een feestje, toch? Burgemeester Jack Mikkers huurde met zijn echtgenote Astrid Baggermans café De Unie af om in beslotenheid een feestje te bouwen. Het is dat er geen biljart staat, anders had special guest John de Bever ongetwijfeld op het groene laken gestaan. Of anders zijn zingende vrouw Astrid wel, of anders Mikkers zelf wel.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.