Volledig scherm
© Olaf Smit

Nieuwe coalitie Den Bosch? Ook maar eens praten met de inwoners

DEN BOSCH - De vijf partijen die deze weken aan tafel zitten om een nieuwe coalitie te vormen, willen op op zaterdagochtend 12 mei en op maandagochtend 14 mei met inwoners uit Den Bosch praten. 

Volgens formateur Han Looijen gooien de VVD, D66, GroenLinks, CDA en Rosmalens Belang het ’over een andere boeg’. ,,Hun streven is in een nieuwe coalitie op een andere, vernieuwende manier te gaan samenwerken met inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijven. De onderhandelaars horen graag welke ideeën daarover leven.’’

Volledig scherm
Han Looijen © Marc Bolsius

De onderhandelaars zijn op beide ochtenden op verschillende plekken in de gemeente te speken: bijvoorbeeld in één van de stadsbussen, de bibliotheek of al varend over de Dommel.

De informatie en suggesties die de onderhandelaars krijgen, worden daarna door de partijen besproken. Inwoners die de onderhandelaars niet tegen het lijf zijn gelopen, kunnen hun ideeën straks tijdens een bepaalde periode via de facebookpagina en het twitteraccount van de gemeente kwijt.

Drie bijeenkomsten

Volgens Looijen hebben de onderhandelaars (deze week zijn er drie bijeenkomsten geweest) een eerste opsomming gemaakt van centrale thema’s en belangrijkste onderwerpen. Deze worden de komende dagen verder uitgewerkt. De partijen vragen de komende weken ook interne en externe deskundigen om advies. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Opgelucht Flik-Flak wil beheer Bossche turntempel zelf blijven doen
  PREMIUM

  Opgelucht Flik-Flak wil beheer Bossche turntempel zelf blijven doen

  DEN BOSCH - Enorm opgelucht, maar ook erg geschrokken. Algemeen directeur Wendy Vos van stichting Flik-Flak was er maandagavond duidelijk over. ,,Wij zijn blij dat de gemeente de accommodatie overneemt van de Stichting Accommodatie Flik-Flak, maar zijn geschrokken dat de gemeente ook het beheer van de turnhal overneemt. Dat willen we niet’’, hield Vos de Bossche politici voor tijdens de bijeenkomst Informeren en ontmoeten.
 2. Tóch weer gesprek over winterevenement op Parade; na overleg met burgemeester Mickers

  Tóch weer gesprek over wintereve­ne­ment op Parade; na overleg met burgemees­ter Mickers

  DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch en ondernemers uit de Bossche binnenstad gaan de komende dagen tóch weer aan tafel met initiatiefnemers die rond de feestdagen een winterevenement op de Parade wilden houden. Nu er nog geen evenement is en Joris’ kerstboom ook niet op de Parade komt te staan, wordt na hevige kritiek uit onder meer de politiek en de horeca halsoverkop gezocht naar een alternatief.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.