Lijsttrekkers Gon Boers (Hoi Werkt) en Cees van Hoof (Gemeenschapslijst) tijdens de verkiezingsavond.
Volledig scherm
Lijsttrekkers Gon Boers (Hoi Werkt) en Cees van Hoof (Gemeenschapslijst) tijdens de verkiezingsavond. © Beeld Werkt

HOI Werkt aan de slag met plan voor raadsbrede samenwerking in Hilvarenbeek

HILVARENBEEK - HOI Werkt, de grote winnaar van de verkiezingen in Hilvarenbeek, heeft de drie andere partijen uitgenodigd voor een openbare bijeenkomst op maandagavond. HOI Werkt hoopt daar tot een soort intentieverklaring te komen voor een raadsbrede samenwerking. Ruud Severijns, voormalig burgemeester van Oirschot, is gevraagd om op te treden als onafhankelijk gespreksleider.

Gemeenschapslijst, CDA en VVD mogen ieder met twee partijleden aanschuiven bij het gesprek. Daar wil HOI Werkt de andere partijen twee essentiële vragen voorleggen: of iedereen bereid is om de haalbaarheid van een raadsbrede samenwerking mee te onderzoeken en of iedereen achter het plan staat om voortaan wethouders te kiezen op basis van competenties. Als dat zo is volgt er op Paaszaterdag een tweede bijeenkomst waar HOI Werkt de belangrijkste doelen per partijen wil inventariseren.

Boers heeft oud-burgemeester van Oirschot Ruud Severijns gevraagd om op te treden als gespreksleider omdat hij volgens Boers de dorpspolitiek goed kent. Severijns woonde lange tijd in Hilvarenbeek en was er van 1984 tot 1996 gemeentesecretaris. De openbare bijeenkomst van de vier fracties maandagavond vindt plaats in Elckerlyc. Als er een tweede bijeenkomst volgt, zal dat in Hercules in Diessen zijn.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.