Volledig scherm
PREMIUM
Winnaar en verliezer naast elkaar: Gon Boers van HOI Werkt en Cees van Hoof van Gemeenschapslijst. © Jeroen Verhelst / Beeld Werkt

HOI Werkt grote winnaar in Hilvarenbeek, fors verlies Gemeenschapslijst

UpdateHILVARENBEEK - HOI Werkt is de grote winnaar geworden van de gemeenteraadsverkiezingen 2018 in Hilvarenbeek. De partij ging van 6 naar 7 zetels (van 34,7 naar 39 procent) en zag de andere Beekse grootmacht Gemeenschapslijst drie zetels verliezen: van 7 naar 4 (van 38,7 naar 25,7 procent).

De twee 'kleine' partijen VVD en CDA kregen er ieder een zetel bij. Ze kwamen allebei uit op 3 zetels. De extra zetel van VVD (van 13,8 naar 17,8 procent) lag enigszins in de lijn der verwachtingen. Het was vooral de zetel winst van het CDA  (12,8 naar 17,5 procent) die verrassend was. De partij van lijsttrekker en wethouder Jan van de Wiel werd de afgelopen maanden hard aangepakt door coalitiepartners Gemeenschapslijst en VVD maar kwam tegen de stroom in op winst uit.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Floor Westerburgen is nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg

    Floor Westerbur­gen is nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg

    TILBURG - Floor Westerburgen is de nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg. Ze volgt Alex van Zundert op, die de stichting elf jaar leidde. Westerburgen was in het verleden verantwoordelijk voor het pr- en communicatiebeleid van het Textielmuseum en beschikt over een breed netwerk in de culturele sector. Ze gaat deze nieuwe functie vervullen naast haar huidige werkzaamheden bij het Theresialyceum. Van Zundert (69) draagt het stokje met ingang van 1 december over.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

Poll

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

  • Een centrale vuurwerkshow, alleen in het gebied daaromheen een verbod. (8%)
  • Een centrale vuurwerkshow, een vuurwerkverbod in de hele stad. (33%)
  • Vuurwerkshows op meerdere plekken in de stad, verder overal een vuurwerkverbod. (34%)
  • Doorgaan op bestaande weg: vuurwerk mag overal, behalve in enkele vuurwerkvrije zones. (25%)
628 stemmen