Volledig scherm
Verkiezingsuitslag Hilvarenbeek. De grootste winaars vieren hun feestje. Vlnr. Gon Boers (HOI Werkt) Wil Vennix (VVD) en Jan van de Wiel (CDA) © Beeld Werkt

Vier nieuwe gezichten in Hilvarenbeekse raad, Wil Vennix (VVD) pakt zetel met voorkeursstemmen

HILVARENBEEK - Wil Vennix, nummer zeven op de kieslijst van de VVD in Hilvarenbeek, komt dankzij voorkeursstemmen in de raad. Hij kreeg met name in Diessen en Haghorst veel voorkeursstemmen, waardoor hij de derde zetel van de VVD inneemt, ten koste van Joris Stok. 

Binnen de VVD werd al langer rekening gehouden met de rol van Diessenaar Vennix als stemmenkanon. Zelf liet de voormalig fractievoorzitter van het in 2014 opgeheven 6KB ook al weten open te staan voor een plekje in de raad, mocht het zover komen.

Vennix is niet het enige 'nieuwe' gezicht in de raad. Bij winnaar HOI Werkt, dat er een zetel bij kreeg, komen Ko Hamelink en Myriam Wiercx uit Hilvarenbeek in de raad. Zij waren al actief als commissielid. Bij de Gemeenschapslijst, dat drie zetels moest inleveren, komt nummer vier op de kieslijst Leane van Weereld uit Hilvarenbeek als nieuwkomer in de raad. 

Bij het CDA had lijsttrekker Jan van de Wiel al tijdens de campagne aangegeven dat hij verder wil als wethouder maar niet als raadslid. Nummer vier op de kieslijst van het CDA was Cathy Noordergraaf uit Diessen. De kans is dus reëel dat ook zij als nieuwkomer een plekje krijgt in de raad.

Volledig scherm
De voorlopige zetelverdeling na de verkiezingen. © Gemeente Hilvarenbeek
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Burgemeester Weterings tevreden over Sinterklaasintocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’
    VIDEO

    Burgemees­ter Weterings tevreden over Sinter­klaas­in­tocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’

    TILBURG - Burgemeester Theo Weterings stelt dat de gemeente Tilburg de juiste keuze heeft gemaakt door de demonstratie tegen Zwarte Piet niet toe te staan langs de route van de Sinterklaasintocht. Hij betreurt het dat een groep tegenstanders de toegestane demonstratie alsnog probeerde te verstoren. ,,Maar je had er niet aan moeten denken als dit incident zich in het centrum langs de route had afgespeeld.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.