Volledig scherm
Joep Manders uit Schaijk vuurt een vraag af op het panel van lijsttrekkers op het podium. © Maarten van de Rakt

Weinig gekletter in het Wapen van Reek tijdens politiek avondje

REEK - De zes lijsttrekkers van de Landerdse partijen kruisten woensdagavond de degens met het oog op de raadsverkiezingen. Veel gekletter leverde dat niet op.

Het ging in Het Wapen van Reek over de invulling van bedrijventerreinen, de nieuwe Maashorstgemeente, bedrijvigheid aan huis en agrarische leegstand. MKB Schaijk/Reek en de Zeelandse Ondernemers Vereniging nodigden de lijsttrekkers uit om in te gaan op vier stellingen. 

De meeste opwinding leverde nog de Maashorstgemeente op. De meeste partijen besloten eerder al verder te willen praten met Uden over fusie. Ze stonden gisteren weer stil bij de zin en onzin van het herindelingsreferendum uit 2015.

Madeleine Hoek (VVD) rakelde de val van de coalitie op die daaraan voorafging.. Waarna Sybren Reitsma (CDA) de hamvraag stelde: ,,Wie heeft de coalitie laten vallen?'' 

Presentator Theo de Veer vroeg de lijsttrekkers hoe ze zich dat voorstellen: 'op basis van gelijkwaardigheid' met Uden aan tafel gaan? Een eensluidend beeld kwam daaruit niet naar voren. Volgens Harold van de Broek (RPP) draait dat om elkaar als gelijke partners zien. In de ogen van Madeleine Hoek (VVD) schuilt gelijkwaardigheid in 'min of meer dezelfde waarden'. 

Veel volk trok de eerste politieke avond niet, vooral ondernemers en partijleden kwamen opdagen. De avond werd live uitgezonden door Landerd TV.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement