Volledig scherm
De zeven vertrekkende raadsleden van Loon op Zand. © Nico Snels/BD

Afscheid met een lintje en/of erepenning in Loon op Zand

KAATSHEUVEL - Met vier koninklijke onderscheidingen en zeven gemeentelijke erepenningen nam de gemeente Loon op Zand woensdagavond afscheid van de oude raad. Drie fractieleden van GemeenteBelangen, twee CDA'ers en raadsleden van de VVD en Pro3 keren niet terug als gekozen volksvertegenwoordiger. 

Lid in de Orde van Oranje Nassau zijn geworden Loes Heijs-Schouten (GB), Ad van Laarhoven(GB), Jacky Smit-van Gijsel (VVD) en Gert-Jan van den Dries (CDA). Zij kregen alle vier tevens de gemeentelijke erepenning in zilver. 

Die ging ook naar Jan van Gorkum (Pro3). Twee bronzen penningen waren er voor Henk van Komen (GB) en Marten Krikken (CDA). 

Zieke burgemeester

Loes Heijs moest als vice-voorzitter in haar laatste raadsvergadering de zieke burgemeester Hanne van Aart vervangen en deed dat met verve. Daarna mocht loco-burgemeester Gerard Bruijniks de onderscheidingen uitreiken. 

Loes Heijs en Ad van Laarhoven kwamen in 2006 samen in de raad. Laatstgenoemde was afgelopen periode fractievoorzitter GB. Henk van Komen zat van 2012 tot 2014 in het college als wethouder en ging daarna verder als raadslid. 

Gert-Jan van den Dries heeft vanaf maart 2005 in de raad gezeten voor het CDA. Van 2010 tot maart 2015 leidde hij de fractie. Marten Krikken, afgelopen vier jaar  fractievoorzitter, stopt na een raadstermijn. 

Niet herkiesbaar

Jacky Smit trad in maart 2002 aan voor de VVD en was tien jaar (2005-2015) fractievoorzitter. Ze besloot zich niet meer herkiesbaar te stellen. Jan van Gorkum zat van 1990 tot 1998 voor D66 in de raad. Hij keerde in 2010 terug voor Pro3 en was nog heel graag doorgegaan, maar de kiezer besliste anders.  

De nieuwe gemeenteraad van Loon op Zand wordt donderdagavond geïnstalleerd. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.