Loon op Zand hertelt stemmen bij Crossroads, maar stuit niet op vreemde zaken

VIDEOKAATSHEUVEL - De gemeente Loon op Zand heeft geen onrechtmatigheden aangetroffen bij hertelling van de stemmen die woensdag bij de raadsverkiezingen zijn uitgebracht in het Kaatsheuvelse stembureau Crossroads.  De verkiezingsuitslag blijft zoals die was. 

De hertelling gebeurde vrijdagochtend op verzoek van de partij Gemeentebelangen. Het hoge aantal ongeldige en blanco stemmen bij Crossroads had die partij verbaasd.  

Burgemeester Hanne van Aart schortte voor het opnieuw tellen de zitting van het centraal stembureau op. Die is bedoeld om de uitslag definitief vast te stellen. 

Omdat de Kieswet niet toestaat dat alleen de blanco en ongeldige stemmen worden herteld, moesten alle bij Crossroads uitgebrachte stemmen opnieuw door de vingers gaan. 

Volledig scherm
De zitting van het centraal stembureau van de gemeente Loon op Zand, met tweede van links burgemeester Hanne van Aart. © Nico Snels/BD
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    KAATSHEUVEL / LOON OP ZAND - Het bedrijf Heton uit Kerkrade gaat vanaf 6 juli 2019, de exploitatie van de Werft en de Wetering, voor de gemeente Loon op Zand uitvoeren. Heton verzorgt reeds sinds 1996 de exploitatie van de binnensportaccommodaties en multifunctionele gebouwen. Nadat in 2017 de exploitant Stichting Multiculturele Centra (SMC) failliet was gegaan is het beheer in handen van Het Eindhovense Hydra Sport. Bijzonderheden over het contract heeft de gemeente nog niet bekend gemaakt.

Tilburg e.o.