Volledig scherm
Verkiezingsavond gemeente Loon op Zand in Het Klavier. © Nico Snels/BD

Restzetels voor CDA, VVD en Pro3 in Loon op Zand

KAATSHEUVEL - De drie restzetels in Loon op Zand zijn gegaan naar CDA, VVD en Pro3. Op basis van de kiesdeler krijgen deze partijen een extra zetel, zo maakte de gemeente donderdag bekend. 

CDA behoudt hierdoor vier zetels, maar had er anders eentje ingeleverd. Hetzelfde geldt voor Pro3, dat nu gelijk blijft op drie zetels. Het verlies van de VVD, van vier naar drie, wordt door de restzetel beperkt tot een zetel.   

Wie van de kandidaten van welke partij met voorkeursstemmen in de nieuwe gemeenteraad komt, is nog niet duidelijk. 

GB: een derde alle stemmen 

GemeenteBelangen is de winnaar van de verkiezingen met zes zetels. GB had er de afgelopen raadsperiode vijf. De partij van lijsttrekker Gerard Bruijniks haalde een derde van alle stemmen (33,11%). Met bijna 20% werd het CDA de tweede grootste, op de voet gevolgd door Voor Loon met 18,91%. 

VVD en Pro3 haalden nagenoeg evenveel stemmen met respectievelijk 14,33% en 14,27%. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 1.008 bestuurders gecontroleerd bij alcoholcontrole in Gilze en Kaatsheuvel, negen lopen tegen de lamp

    1.008 bestuur­ders gecontro­leerd bij alcoholcon­tro­le in Gilze en Kaatsheu­vel, negen lopen tegen de lamp

    GILZE/KAATSHEUVEL/OOSTEIND - Studenten van politieteam Langstraat hebben vrijdag een grote alcohol- en drugscontrole gehouden op drie locaties in het gebied. In totaal werden 1.008 automobilisten aan de kant gezet. Vijf van hen werden betrapt op het rijden onder invloed van drank of drugs. Eén chauffeur beging een groot aantal overtredingen en moest zijn rijbewijs inleveren. Daarnaast werden nog drie bekeuringen uitgedeeld voor andere vergrijpen.

Tilburg e.o.