Volledig scherm
Stemmentellers voor de gemeente Loon op Zand in Het Klavier. © Beeld Werkt

Ruime meerderheid stemt vóór referendum in Loon op Zand

KAATSHEUVEL - Met 4.738 stemmen vóór en 3.925 stemmen tegen is het referendum over de 'sleepwet' in de gemeente Loon op Zand overwegend positief beoordeeld.    

Blanco stemden 423 kiezers en 35 stembiljetten waren ongeldig. De opkomst voor het referendum over de nieuwe Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (Wiv) kwam uit op 50,23%. Loon op Zand vormt met de uitslag geen uitzondering op veel Brabantse gemeenten.   

Gildenbond laagste opkomst

Voor de gemeenteraadsverkiezingen kende De Gildenbond met 39,13% de laagste opkomst van de twaalf stembureaus. De hoogste opkomst was weer voor 't Maoske in De Moer met 68,31%. Gemiddeld kwam het cijfer uit op 52,15%, vier procent hoger dan in 2014. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    KAATSHEUVEL / LOON OP ZAND - Het bedrijf Heton uit Kerkrade gaat vanaf 6 juli 2019, de exploitatie van de Werft en de Wetering, voor de gemeente Loon op Zand uitvoeren. Heton verzorgt reeds sinds 1996 de exploitatie van de binnensportaccommodaties en multifunctionele gebouwen. Nadat in 2017 de exploitant Stichting Multiculturele Centra (SMC) failliet was gegaan is het beheer in handen van Het Eindhovense Hydra Sport. Bijzonderheden over het contract heeft de gemeente nog niet bekend gemaakt.

Tilburg e.o.