Volledig scherm
Stemmentellers voor de gemeente Loon op Zand in Het Klavier. © Beeld Werkt

Ruime meerderheid stemt vóór referendum in Loon op Zand

KAATSHEUVEL - Met 4.738 stemmen vóór en 3.925 stemmen tegen is het referendum over de 'sleepwet' in de gemeente Loon op Zand overwegend positief beoordeeld.    

Blanco stemden 423 kiezers en 35 stembiljetten waren ongeldig. De opkomst voor het referendum over de nieuwe Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (Wiv) kwam uit op 50,23%. Loon op Zand vormt met de uitslag geen uitzondering op veel Brabantse gemeenten.   

Gildenbond laagste opkomst

Voor de gemeenteraadsverkiezingen kende De Gildenbond met 39,13% de laagste opkomst van de twaalf stembureaus. De hoogste opkomst was weer voor 't Maoske in De Moer met 68,31%. Gemiddeld kwam het cijfer uit op 52,15%, vier procent hoger dan in 2014. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vechtersbaas (38) doet aangifte tegen Efteling-medewerker na ruzie over parkeerkaart: 'Hij begon met schoppen’

    Vechters­baas (38) doet aangifte tegen Efteling-medewerker na ruzie over parkeer­kaart: 'Hij begon met schoppen’

    KAATSHEUVEL/TILBURG - De 38-jarige man uit Tilburg die dinsdag werd aangehouden na een vechtpartij bij de Efteling, gaat aangifte doen tegen een medewerker van het pretpark. Dat laat zijn advocaat Geoffrey Woodrow weten aan het Brabants Dagblad. Volgens zijn cliënt is niet hij, maar de medewerker met het geweld begonnen. De Efteling en de politie willen zolang het onderzoek loopt niet reageren.

Tilburg e.o.