Volledig scherm
Het lijsttrekkersdebat in de theaterzaal van Het Klavier in Kaatsheuvel. © Nico Snels/BD

Verkiezingsdebat in Kaatsheuvel: extra geld voor verenigingen

KAATSHEUVEL - Als verkiezingsbeloften worden nagekomen, dan zijn de verenigingen in de gemeente Loon op Zand de komende vier jaar spekkoper. Alle vijf de politieke partijen vinden dat de clubs extra geld moeten krijgen als dat nodig is. 

Niet alleen het respect en het schouderklopje, ook de financiële ondersteuning en de faciliteiten dienen van gemeentewege verstrekt te worden. Alles om het bezuinigingsspook van de voorbije raadsperiode nu toch vooral buiten de deur te houden. 

Eensgezind spraken de lijsttrekkers van GemeenteBelangen, CDA, VVD, Voor Loon en Pro3 zich woensdagavond uit tijdens het verkiezingsdebat van de KBO in Het Klavier.  De belangstellende burgers zagen en hoorden de lokale politici onder leiding van René Peters discussiëren aan de hand van actuele stellingen. 

Meer camera's 

Duidelijk werd dat de verschillende partijprogramma's niet mijlenver uit elkaar liggen, het zijn de accenten die het verschil maken.  Wat vinnigheid ontstond er bij het debat over de lokale veiligheid, het stokpaardje van de VVD. 

Frank van Wel pleitte voor meer boa's en meer camera's in de openbare ruimte om zo de criminaliteit zichtbaar aan te pakken. ,,Zal ik ook een schavot meenemen", vroeg Louis Laros (Pro3) plagerig. ,,En we hebben ook een Galgeneind", merkte Gerard Bruijniks (GB) op. 

,,Blijven straffen werkt niet", sprak leraar Bart van Drunen (Voor Loon) uit ervaring. Preventie, voorlichting, signaleren is een efficiëntere aanpak van problemen in de wijken, betoogde Dana Pollaert (CDA), die op haar ronde als postbode ook wel eens een lekker (wiet)geurtje ruikt. 

Vergunning van 240 A4-tjes

Ook het ouderenbeleid zal meer aandacht krijgen, met als concreet punt het openbaar vervoer. En over het evenementenbeleid is het laatste woord evenmin gezegd. ,,De vergunning voor het Pleinfestival omvat 240 A4-tjes. We zijn er ieder jaar maanden mee bezig", verzuchtte voorzitter Joost van de Wouw. 

Vrijdagavond is het tweede verkiezingsdebat vanaf 20.00 uur in café De Kiosk in Loon op Zand.  

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.