Volledig scherm
De VVD verloor een zetel bij de gemeenteraadsverkiezingen. © Nico Snels/BD

VVD Loon op Zand schuwt oppositie niet; Pro3 wacht af

UPDATELOON OP ZAND - De VVD in Loon op Zand vindt het 'opmerkelijk' dat formateur Gerard Bruijniks van GemeenteBelangen nogal luchtig aankijkt tegen het bereiken van een raadsbreed bestuursakkoord. Het is voor hem geen halszaak, zo bleek uit zijn reactie tegen het Brabants Dagblad. 

Daarmee geeft hij volgens VVD-fractievoorzitter Frank van Wel aan hoe hij tegen de inbreng van de oppositiepartijen aankijkt.  ,,Wij hopen dat dit niet de nieuwe bestuursstijl is die de heer Bruijninks voor ogen heeft."

Gesprek met formateur

GemeenteBelangen, CDA en Voor Loon hebben hun nieuwe coalitieprogramma ver rond. Het concept gaat vrijdag naar burgemeester Van Aart en partijen VVD en Pro3. Zij kunnen daarop reageren. 

Intussen heeft Van Wel de uitnodiging voor een gesprek met de formateur gehad. De VVD zal die 'uitgestoken hand' zeker aannemen. 

Van Wel: ,,De VVD hoopt op een constructieve samenwerking, waarin de inhoud van de collegevoorstellen en het welzijn van onze inwoners, ondernemers en verenigingen voorop staan. Wanneer de coalitiepartijen besluiten deze lijn niet te volgen, kunt u van de VVD stevige oppositie verwachten".  

Pro3 wacht tot 24 mei

Fractievoorzitter Peter Flohr van Pro3 laat in een korte verklaring op honende toon zijn ongenoegen blijken over de werkwijze van formateur Bruijniks. Aan een gesprek op korte termijn heeft hij geen behoefte. 

Pro3 wil het coalitieakkoord in de raadsvergadering van 24 mei in alle openbaarheid bespreken. ,,We zien dan ook af van een overleg vooraf, achter gesloten deuren, waarin we als partij eventuele wijzigingen kunnen aanbrengen. Dat past niet in een nieuwe bestuurstijl, vinden wij", schrijft Flohr. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.