Volledig scherm
Burgemeester Hanne van Aart installeert Mieke Broeders-Habraken als raadslid voor het CDA. © Nico Snels/BD

Zo, ook Loon op Zand heeft weer een gemeenteraad

KAATSHEUVEL - Ze moesten allemaal op herhaling, de gekozen raadsleden van Loon op Zand. Maar vanaf nu mogen ze zich formeel gemeenteraadslid noemen. Volgens de wettelijke voorschriften geïnstalleerd door burgemeester Hanne van Aart. 

Daarmee werd donderdagavond in de raadszaal van Het Klavier te Kaatsheuvel de twijfel van een week geleden weggenomen. Althans voor achttien van de negentien volksvertegenwoordigers. Want ditmaal ontbrak het nieuwe CDA-raadslid Dana Pollaert-Veltman wegens ziekte. Haar installatie volgt dus nog. 

Na aanmoedigende woorden voor de kersverse Loonse raad van de burgemeester maakte informateur Gerard Bruijniks de resultaten van zijn politieke verkenningen bekend.  

Coalitie van drie partijen

Op basis van de verkiezingsuitslag concluderen GemeenteBelangen, CDA en Voor Loon dat de kiezers hun steun hebben uitgesproken voor het gevoerde beleid. De huidige coalitie zou in een nieuw college met ruim 71 procent van de stemmen een stevige meerderheid vertegenwoordigen. 

De drie partijen gaan onderzoeken of zij gezamenlijk tot een coalitie kunnen komen. Samen hebben zij 13 van de 19 zetels in de gemeenteraad. Alle drie wonnen zij, terwijl de overige twee partijen, Pro3 en de VVD, kiezers verloren.

GB, CDA en VL hebben aangegeven met de gehele raad in overleg te willen over het programma voor de komende raadsperiode.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    KAATSHEUVEL / LOON OP ZAND - Het bedrijf Heton uit Kerkrade gaat vanaf 6 juli 2019, de exploitatie van de Werft en de Wetering, voor de gemeente Loon op Zand uitvoeren. Heton verzorgt reeds sinds 1996 de exploitatie van de binnensportaccommodaties en multifunctionele gebouwen. Nadat in 2017 de exploitant Stichting Multiculturele Centra (SMC) failliet was gegaan is het beheer in handen van Het Eindhovense Hydra Sport. Bijzonderheden over het contract heeft de gemeente nog niet bekend gemaakt.

Tilburg e.o.