Volledig scherm
Tanel Kangert. © Photo News

De wonderbaarlijke genezing van Tanel Kangert

Tanel Kangert van Astana heeft een wonderbaarlijke genezing beleefd. Astana meldde vanochtend eerst dat Kangert vanwege maagklachten uit de Ronde van Italië was gestapt. Twee uur later volgde een nieuwe mededeling van de ploeg, dat de 31-jarige Est het toch weer ging proberen.

,,Ik kan de Giro niet verlaten zonder het nog een keer te proberen'', meldde Kangert voor de start van de twaalfde etappe, een vlakke maar regenachtige rit van Osimo naar Imola. ,,Ik voel me iets beter dan woensdag. De medische staf en teamleiding staan me toe dat ik van start ga. Ik verwacht niet veel van mezelf, maar ik moet het proberen.'' Hij finishte als 122ste op 8 en halve minuut van ritwinnaar Sam Bennett.

Kangert kampt al vier dagen met maagklachten. Eten lukte amper tijdens de zware bergritten van de voorbije dagen in de Giro. Toch weigerde de Est op te geven. Astana meldde donderdagochtend dat de wielrenner naar huis gaat om zich te laten onderzoeken door een dokter, maar de nummer 44 van het algemeen klassement probeerde het toch nog een keer. Kangert heeft 47 minuten achterstand op rozetruidrager Simon Yates.