Volledig scherm
Ackermann viert zijn nipte zege van gisteren. © EPA

Dit krijgen de renners vandaag voor hun kiezen in de Giro

Terwijl Tom Dumoulin al thuis zit gaat de Giro d’Italia vandaag gewoon verder met een verraderlijke rit van Cassino naar San Giovanni Rotondo. Een lange rit met een verraderlijk einde. Liggen er vandaag kansen voor vluchters, of gaat een uitgedunde groep sprinten om de zege? De start is om 11.25 uur, tussen 17.00 en 17.30 uur weten we wie zich de ritwinnaar mag noemen. Om 10.00 uur is er een live-voorbeschouwing, vanaf 10.30 uur starten we ons liveblog op.

Allereerst is er de lengte van 238 kilometer. Maar het venijn van de zesde rit zit ook nog in de staart, met de beklimming van de Coppa Casarinelle, de eerste helling van de tweede categorie in deze Giro. De top van deze 15 kilometer lange beklimming van gemiddeld 4,4% ligt op 18 kilometer van de finish.

Volledig scherm
Diego Ulissi is een van de kanshebbers vandaag. © BSR Agency

Dumoulin, de kopman van Sunweb en een van de topfavorieten, staakte gisteren de strijd vanwege een pijnlijke knie, het gevolg van een valpartij een dag eerder. Bauke Mollema is nu de beste Nederlander in het klassement op de zevende plaats. De Groninger van Trek-Segafredo heeft 55 seconden achterstand op klassementsleider Primoz Roglic.

De aankomst in San Giovanni Rotondo loopt licht bergop. Kan de Sloveen van Jumbo-Visma vanmiddag opnieuw meestrijden om de bloemen, of moeten we kijken naar puncheurs als Diego Ulissi, Tony Gallopin of Richard Carapaz, de winnaar van gisteren? Het parcours lijkt zich ook te lenen voor een vroege vlucht.

Volledig scherm
Profiel etappe 6 Ronde van Italië, donderdag 16 mei. ANP INFOGRAPHICS © ANP
  1. Mollema rekent zich nog niet rijk: ‘Een minuut voorsprong zegt niets’
    Video

    Mollema rekent zich nog niet rijk: ‘Een minuut voorsprong zegt niets’

    Met een wielermenu op komst dat veel zwaardere kost zal zijn dan wat in het eerste deel van de Ronde van Italië is voorgeschoteld, nam Bauke Mollema de eerste rustdag heel letterlijk. Laat ontbijten, niet fietsen, een wandelingetje langs het strand in Riccione, wat lezen en heel kort de media te woord staan. Dat waren maandag zo'n beetje de bezigheden voor de enige Nederlandse renner in de Giro die nog klassementsambities heeft.