Volledig scherm
Petacchi in 2013. © Cor Vos

Van doping verdachte Petacchi stopt voorlopig als commentator

Dopingverdachte Alessandro Petacchi zal bij de Giro d’Italia niet meer te horen zijn als commentator bij de RAI. De oud-topsprinter heeft zijn baan bij de Italiaanse televisiezender voorlopig opgezegd, om zijn onschuld te bewijzen. ,,Ik heb die dokter nooit ontmoet of gesproken”, zei de Italiaan, die ervan wordt beschuldigd tussen 2012 en 2013 klant te zijn van de omstreden sportarts Mark Schmidt.

Petacchi is één van de vier (oud-)wielrenners die woensdag door de internationale wielerbond UCI geschorst werden wegens mogelijke betrokkenheid bij de bloeddopingzaak Operation Aderlass.

De inmiddels 45-jarige Petacchi, die meer dan veertig etappezeges boekte in de drie grote ronden, gaat met zijn advocaat om de tafel zitten om over zijn verdediging te praten. De toch al niet onomstreden Italiaan - hij kreeg al eens een dopingschorsing van een jaar aan de broek - houdt vast aan zijn onschuld.

  1. Mollema rekent zich nog niet rijk: ‘Een minuut voorsprong zegt niets’
    Video

    Mollema rekent zich nog niet rijk: ‘Een minuut voorsprong zegt niets’

    Met een wielermenu op komst dat veel zwaardere kost zal zijn dan wat in het eerste deel van de Ronde van Italië is voorgeschoteld, nam Bauke Mollema de eerste rustdag heel letterlijk. Laat ontbijten, niet fietsen, een wandelingetje langs het strand in Riccione, wat lezen en heel kort de media te woord staan. Dat waren maandag zo'n beetje de bezigheden voor de enige Nederlandse renner in de Giro die nog klassementsambities heeft.