Volledig scherm
Opsporing Verzocht besteedt vanavond aandacht aan de zaak rond de handgranaat in Kerkdriel. © Elvin Boer

Handgranaat Kerkdriel in Opsporing Verzocht

KERKDRIEL - Om verder te komen in het onderzoek naar de handgranaat die 13 januari werd gevonden in Kerkdriel, heeft Opsporing Verzocht dinsdagavond aandacht aan de zaak besteed. Vorige week besteedde het regionale opsporingsprogramma BureauGLD van Omroep Gelderland al aandacht aan de kwestie.

Het politieonderzoek is nog in volle gang, meldt de gemeente Maasdriel op de eigen website. Volgens de gemeente is door het Nederlands Forensisch Instituut inmiddels vastgesteld dat het om een echte handgranaat gaat. 

‘Motief niet bekend’

 ‘Het achterlaten van de handgranaat lijkt een gerichte actie te zijn’, aldus de politie in het bericht op de site van de  gemeente. Officieel is het motief van de bedreiging met de scherpe granaat nog niet bekend. ‘De politie houdt meerdere opties open’, heet het. De link met de afpersing van de eigenaren van fruitimporteur De Groot in Hedel lijkt echter voor de hand te liggen. De granaat lag voor de ingang van het appartementencomplex waar een zoon van een van de eigenaren woont. Het bedrijf onderschepte enkele maanden geleden een grote hoeveelheid harddrugs. Degenen voor wie die drugs waren bedoeld,  waren daar niet zo blij mee. 

Getuigen gezocht

In de uitzending verzocht de politie nogmaals om informatie van mensen die mogelijk iets hebben gezien rond de Gasthuisstraat in Kerkdriel tussen 12 januari 20.00 uur en 13 januari 4.00 uur. Dat was ook het geval bij Bureau GLD.