Volledig scherm
Grote drukte op de N65, waar iedereen de kruisingen moest passeren zonder verkeerslichten. © Toby de Kort

Gevaarlijke verkeerssituaties door stroomstoring: 'Enerverende rit achter de rug'

TILBURG - De stroomstoring die de regio Tilburg donderdagochtend trof, zorgde voor veel onveilige situaties in het verkeer. Verkeerslichten vielen uit en spoorbomen gingen niet meer omhoog. 

Volledig scherm
Chaos op een kruising bij Ringbaan Zuid. © Alex van Lanen

Op menig kruispunt in Tilburg en de dorpen er omheen ontstond een verkeerschaos. Op de ringbanen rond Tilburg stond het verkeer vast. Het is nog niet duidelijk of dat ook tot ongelukken heeft geleid. 

Er reden geen of minder treinen meer rond Tilburg, maar veel spoorbomen bleven naar beneden. Daarachter ontstonden files, van auto's die wilden oversteken. Automobilisten die geen zin hadden om te wachten kozen er bijvoorbeeld bij Helvoirt voor om tussen de bomen door te rijden.

Volledig scherm
Gevaarlijke situaties op het spoor, zoals hier in Helvoirt. © Bart Meesters
  1. Tilburger sprak in geheim af met criminele ‘Netflix-baron’ over duizenden kilo’s cocaïne

    Tilburger sprak in geheim af met criminele ‘Net­flix-ba­ron’ over duizenden kilo’s cocaïne

    TILBURG - Twee Nederlandse drugsverdachten hebben begin dit jaar in een hotel in Córdoba een geheime ontmoeting gehad met de Spaanse drugsbaron José Bugallo, beter bekend als Sito Miñanco. Eén van hen is Martin G., een autohandelaar die oorspronkelijk uit Tilburg komt, weet het Brabants Dagblad. G. en twee andere Brabanders horen volgens de politie bij een criminele Nederlandse bende die op grote schaal drugs verhandelt in Spanje.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.