Volledig scherm
Medewerkers van Enexis proberen de oorzaak van de stroomstoring te achterhalen. © Toby de Kort

Netbeheerders zoeken oorzaak grote stroomstoring, die begon in Tilburg Noord

TILBURG - Bij een groot verdeelstation in Tilburg Noord zijn medewerkers van Enexis en Tennet druk bezig met het achterhalen van de oorzaak van de stroomstoring, die Midden-Brabant donderdagochtend trof. 

Zeker is dat de stroomstoring in het verdeelstation aan de Kalverstraat begon. In een kettingreactie zijn vervolgens ook de verdeelstations van Boxtel en Tilburg Zuid uitgevallen, waardoor het gebied dat zonder stroom zat snel uitbreidde. 

Wat er is voorgevallen blijft onduidelijk, omdat er geen fysieke schade is, zo legt een woordvoerder van Tennet uit. Er was geen sprake van brand of iets dergelijks. Het bedrijf laat een extern bedrijf verder zoeken naar de oorzaak. De uitkomst daarvan wordt niet vandaag verwacht. 

Gefaseerd terug

De stroomstroring begon om 08.05 uur en trof donderdagochtend meer dan 100.000 huishoudens in een groot gebied rond Tilburg. Rond 08.30 uur werd de stroom rond Boxtel weer aangezet. Iets over 09.00 uur was dat het geval voor Tilburg Zuid. Tilburg Noord kreeg als laatste de stroom terug, om 09.17 uur. 

Tilburg e.o.