Volledig scherm
Eefje van Waes met op de achtergond Kunst & Co. © Van Assendelft Fotografie

'Heel jammer dat Rode School afgebroken wordt'

UDEN - Aan de hand van vragen schetst een al dan niet bekende Udenaar zijn of haar beeld van het dorp. Deze keer Eefje van Waes.

Eefje van Waes (36) was vorige week live te zien op YouTube toen ze met de cast van de Titanic. Die won een award voor beste amateur musical drama 2017 in Carré in Amsterdam. De zangeres die ook docente was bij het vroegere CKVU groeide op in Reek en zat op het Kruisheren Kollege in Uden. Vijftien jaar woont ze nu in Uden met man en twee kinderen. Genietend van al het aanbod en voorzieningen. Sinds kort werkt ze op de jeugdafdeling van de bibliotheek.

Restaurant

,,We vinden het leuk om op plekken te eten waar je de sfeer van een land echt proeft, zoals bij Antep Sofa. Ze hebben er de lekkerste baklava. Jammer dat D'n Engel weg is. Daar vierden mijn man en ik menig jubileum."

Mooiste herinnering

,,Aan de middelbare schooltijd. Ik voelde me thuis op het Kruisheren Kollege. Hoogtepunt was dat ik op het dak mocht optreden. Heel jammer dat de Rode School afgebroken wordt."

Quote

Mis plek waar gedanst kan worden

Eefje van Waes

Eeuwig zonde

,,Ik mis een uitgaansplek waar ook gedanst kan worden. En ik mis een centrum voor jong en oud om te debatteren, te ontmoeten en waar je kan genieten van kunst en cultuur. Een soort colloseum met in het midden een podium voor talenten.

Complimenten

,,Aan mijn collega's. Zij weten met passie en inzet van de bieb een ontmoetingsplek te maken waar cultuur, kennis en talent gedeeld kan worden. Een klein 'colloseumpje'als het ware.

Ergernis

,,Het kruispunt bij de Drossaard. Mijn kinderen moeten er oversteken maar het is heel onoverzichtelijk. Ik durf hen er nog niet los te laten."

Uden is

,,Brabantse gezelligheid met oog voor de toekomst."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.