Volledig scherm
Het Veghel vanÖ.. John Evers op zijn plek achter de tap van cafe Abbey Road. Fotograaf: Van Assendelft © Van Assendelft

'Gezelligheid en samen ouwehoeren. Da's ook Veghel'

VEGHEL - Voor John Evers (49) geen sneeuw en ijs. Dat wordt dus ook geen rondje schaatsen op de schaatsbaan die vier weken voor zijn horecazaak Abbey Road ligt. 

De geboren Veghelaar en partner Erica, het stel woont op 't Zuid, vierden onlangs het 10-jarig bestaan van hun knusse café aan de Markt en hopen er nog heel wat jaren aan toe te kunnen voegen. John werkte eerder een kwarteeuw in de bouw, maar erkent dat de horeca, mede dankzij de grote steun van zijn vader, nu veel beter bij hem past. Het beroemde zebrapad in Liverpool heeft hij overigens nog niet belopen.

Restaurant

,,Ik houd wel van iets uitproberen, zoals bij Chinees- en Japans restaurant Suki Yaki en de wok."

Winkel

,,Boodschappen? De Jumbo en de Emté. En verder koop ik alles in de Veghelse winkels. Ik ben niet van de pakketjes. Kleren wil ik zien en passen, in een gewone winkel."

Een compliment aan

,,Ons pap, Jo Evers (72). Hij was nogal sceptisch ten aanzien van mijn keuze voor de horeca, maar ik denk dat hij nu wel trots is. Ik heb veel steun aan hem."

Beste herinnering

,,Toen ik het besluit nam om de bouw te verruilen voor de horeca. Eigenlijk had ik dat veel eerder moeten doen, maar zo is het nou eenmaal gelopen."

Mooiste plek

,,Dat is de Markt. En dan hoop ik vooral dat ie met deze herinrichting nog mooier wordt, maar ook dat de ondernemers goed vooruit kunnen. Gelukkig komen er nieuwe bomen terug."

Op de schop

,,Dat het 16 weken moet duren voordat een vergunning op je mat ligt. Een spontaan pleinfeestje kan dus niet. Je weet zo lang van tevoren toch niet of de zon dan zal schijnen?"

Typisch Veghel(s)

,,Gezelligheid en samen ouwehoeren. Da's ook Veghel."

In één zin

,,Veghel is veel mensen leren kennen, dat maakt dat ze mij hier nooit meer wegkrijgen."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement