Volledig scherm
Josan van den Broek bij Noord Coffee , Proeffabriek Noordkade. © Van Assendelft

Het Veghel van Josan van den Broek

VEGHEL - Josan van den Broek (33) bewondert het ondernemersklimaat in haar geboorteplaats Veghel. De dochter van ondernemende ouders werkt momenteel als theaterdocent op een middelbare school in Eindhoven, maar het ondernemerschap lonkt ook. 

Josan is een fervent fotografe en wil dit verder ontwikkelen, daarnaast startte ze een webshop om haar zelfgemaakte kaarten en cadeautjes aan te bieden. Ze studeerde in Breda en Tilburg, maar kwam daarna weer graag terug. Met haar twee dochtertjes en partner Otto-Paul woont Josan tegenwoordig in de Vijverwijk.

Restaurant

,,Ik ga graag bij Noord Coffee Roasters zitten, voor een goede cappuccino. Of in een beker, om mee te nemen in de auto. Ik houd wel van die stadse sfeer op de Noordkade."

Winkel

,,Bij boekhandel Bek kan ik uren rondstruinen. Boodschappen haal ik graag bij de Jumbo op de Noordkade. Fijne sfeer en heel handige openingstijden."

Een compliment aan

,,De organisatie van de Veghelse Quiz verdient een compliment. Het is een erg leuk evenement en ze krijgen er iedereen mee op de been. Van mij mag er ook nog wel een zomereditie bijkomen."

Beste herinnering

,,Aan de tijd dat mijn broertje en ik, met een kwartje in de vuisten, snoepjes mochten gaan kopen bij sigarenzaak Verbakel in de Sluisstraat. Dan liepen we vanaf het huis in de Bloemenwijk van opa en oma, helemaal alleen naar de winkel. Onder de glasplaat van de toonbank, die keer op keer omhoogging als we onze keuzes maakten, lagen al die kauwgomballen en lolly's uitgestald. Ik ruik nog altijd die geur van sigaren en versgedrukte kranten."

Op de schop

,,Er zou een veilige fietsroute moeten zijn tussen het centrum en de Noordkade."

Eeuwig zonde

,,Dat er vanuit Veghel geen treinverbinding is met Eindhoven of Den Bosch."

Als ik het mag zeggen

,,Dan zou er voor het leegstaande ziekenhuis een plan komen waardoor op die locatie oud en jong samenwonen en -werken. Waar op een natuurlijke manier naar elkaar wordt omgekeken. Dan is voor elkaar zorgen geen opgelegde plicht, maar iets heel gewoons. Daarin kan Veghel koploper worden."

In één zin

,,Veghel vecht zich tussen Strijp-S, Verkadefabriek en Westergasfabriek en staat op het punt van doorbreken, er zit zoveel potentie in deze gemeenschap."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.