Volledig scherm
Mies Jonkers. © Van Assendelft Fotografie

Het Veghel van Mies Jonkers

VEGHEL - Noem hem gerust Mister Sinterklaasintocht, want dat geeft precies weer wat Mies Jonkers (83) is. Afgelopen weekend was hij voor de 48ste keer present, waarvan 22 edities als voorzitter van het Veghelse Sinterklaascomité. Mies werd in Zijtaart geboren, maar hij verhuisde in 1960 naar de Stationsstraat en begon er zijn schildersbedrijf. Hij werd vader, grootvader en overgrootvader. Toch kroop hij nimmer in de rol van Sint of Piet. Mies geniet meer op de achtergrond, van het kinderplezier tijdens de intocht. En hij is trots op die grote groep betrokken vrijwilligers die er altijd weer staat, weer of geen weer.

Restaurant

,,Wij gaan regelmatig in Veghel uit eten en hebben zo onze vaste adresjes. Dan is het heerlijk smullen van zalmgerechten of een goede biefstuk. Voor ons is de sfeer belangrijk, net als een vriendelijke bediening en een goede gastheer of -vrouw. En we zitten graag een beetje rustig."

Winkel

,,We wonen midden in het centrum, dus alles wat we nodig hebben halen we in Veghel. Dat zouden meer mensen moeten doen."

Een compliment aan

,,Zo velen, maar ik noem nu toch de negen bestuursleden van het Sinterklaascomité. In mei beginnen we al met het eerste overleg en daarna moet er nog veel gebeuren."

Beste herinnering

,,Aan 1990 toen ik Prins van Kuussegat mocht zijn. En natuurlijk aan al die geweldige Sint-intochten. Die saamhorigheid, daar geniet ik heel erg van."

Mooie plek

,,Als je in het Julianapark staat, aan het riviertje de Aa, en je kijkt dan om je heen. Dan zie je de Lambertuskerk en realiseer je je dat Veghel toch eigenlijk heel mooi is."

Als ik het mag zeggen dan

,,Zouden alle inwoners heel erg trots op Veghel mogen zijn. Een mooie plek met zoveel werkgelegenheid."

Typisch Veghel(s)

,,Niets zo Veghels als de krollen. Maar ook onze mooie binnenhaven. Als Sint aankomt, staan de mensen al tot bij de eerste bocht."

In één zin

,,Veghel is geweldig om er te wonen en te werken."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement